Здраве и красота

Мед за красива кожа и коса

Масажът с мед намалява целулита

06.08.2013г. / 12 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Медът е натурален продукт, отличен за нашето здраве. Добавяме го в чая и кафето си, част е от нашата здравословна диета и незаменим в разкрасителни маски, които си приготвяме. Той работи за възстановяването на еластичността и здравината на кожата и косата. Някои хора го наричат „природен чистач“, защото има ексфолиращо действие.

Свързани статии

Освен това масажът с мед се прилага често от дамите за премахването на целулит. Ако все още не сте повярвали в неговото благоприятно въздействие върху кожата, запишете си тези домашни трикове, които ще ви убедят, че той наистина работи.

Пасирайте един домат и към него добавете две чаени лъжички мед. Разбъркайте и тази паста нанесете върху почистено лице за около 15 минути. След което изплакнете с хладка вода.

Освен добър овлажнител, медът успешно заличава и белезите. Като овлажнител и за намаляване на петънцата, нанесете върху почистено лице малко мед и оставете да подейства за около 10 минути. Изплакнете с хладка вода.

Когато искате да масажирате бедрата и задните части, за да намалите целулита, намажете кожата с мед. Разнесете го с масажни движения. След това започнете да допирате длани по кожата и да ги „отлепяте“. Правете този масаж колкото можете по-дълго време. Леко болезнен е, но ако се прави редовно има положителен ефект.

Маска от зехтин и мед ще възстанови сухата и накъсана коса, особено след летните месеци. Смесете две супени лъжици зехтин с две супени лъжици мед. Нанесете ги за около 30 минути върху косата и измийте с подходящ шампоан.

За да успокоите зачервената кожа на лицето, смесете три лъжици розова вода с ¼ чаша мед. Намажете лицето си и след 15 минути изплакнете с хладка вода. Нанесете подходящ крем.

Доверете се на пчелния мед и неговите незаменими природни качества и се радвайте на красива кожа и коса.

Коментирай