Здраве и красота

Антистареещи маски за лице

Интензивна грижа срещу бръчки

07.08.2013г. / 15 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Грижа за кожата на лицето трябва да е приоритет за всяка жена. През различните сезони на годината тя се нуждае от специални грижи. Но през всичкото това време ние не спираме да се борим с появата на фините бръчици. По-малко мимики, пием повече вода, редовни посещения при козметик и домашни маски са част от антистареещата грижа.

Затова споделяме маски, които са с изключително интензивно действие и намаляват появата на бръчки. Не забравяйте, че през летните месеци кожата изсъхва и е изложена на слънчевите лъчи, което неминуемо учеличава риска от появата на бръчки.

В купичка смесете една чаена лъжичка бадемови трици и един жълтък. Разбъркайте добре и тази смес нанесете върху почистено лице за около 30 минути. След което изплакнете с хладка вода.

Направете пюре от пресни дюли (съвсем скоро ще се появят на пазара) и го нанесете като маска върху лицето. Оставете да действа 20 минути и изплакнете с хладка вода. Дюлите действат стягащо на кожата.

Направете на пюре 3 кайсии и към тях добавете няколко капки лимонов сок. Получената смес нанесете за 20 минути върху почистена кожа. След това изплакнете с хладка вода. Олиото от кайсиеви семки също има противостареещо действие.

Направете пюре от пресни къпини. Нанесете ги върху лицето за 15 минути и изплакнете. Тази маска ще повиши еластичността на кожата ви, но не забравяйте и да хапвате пресни къпини.

Направете маска за лице от пюре от праскова и един белтък. Нанесете за 15 минути върху лицето и изплакнете. През зимата, когато няма възможност да използваме пресен плод праскова, може към белтъка да добавим няколко капки прасковено масло.

Правете тези маски два пъти седмично, като може да ги редувате.

Коментирай