Здраве и красота

Крушовидната форма на тялото крие риск за здравето

Натрупванията в областта на ханша и бедрата крият риск от развитието на метаболитен синдром

23.08.2013г. / 14 11ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Неведнъж сте чували, че мастните натрупвания в областта на корема се отразяват негативно върху здравето на сърцето. Освен, че се задъхвате при изкачване на стъпалата, те крият риск и от сърдечни заболявания. С

поред скорошно проучване, направено от учени от Калифорнийския университет, не само натрупванията в коремната област нанасят щети върху здравето.

Свързани статии

Те намират връзка между здравословните проблеми и формата на тялото. Познати са ви два типа – тяло, определяно с крушовидна форма и  форма тип „ябълка“. Според тях при тези, които имат крушовидно натрупване на мазнини остава рискът от сърдечносъдови заболявания и диабет. Натрупванията в областта на ханша и бедрата крият риск от развитието на метаболитен синдром.

Той е причина за намаляване на нивата на „добрия“ холестерол, за поддържането на високо кръвно налягане, като също така може да отключи и диабет тип 2. Тези изследвания опровергават други проведени преди години, съобщаващи, че  натрупванията в талията са отговорни за сърдечните заболявания.

Разбира се, когато е налице наднормено тегло, то винаги крие риск за целия организъм. Това, което съветват учените, е да се свалят излишните натрупвания. По този начин ще се избегне риска от метаболитен синдром и редица други здравословни проблеми.

Коментирай