Здраве и красота

Билки срещу образуването на целулит

Готу кола помага при битката с портокаловата кожа

27.08.2013г. / 13 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Целулитът е козметичен проблем, който се характеризира с тръпчинки и бучици по кожата, най-често в областта на корема, бедрата и дупето. Среща се както при по-пълни фигури, така и при слаби.  Дамите са по-засегнати от него, отколкото  мъжете. При някои той е видим само когато кожата леко се стисне, докато при други портокаловата кожа може да бъде много силно забележима.

Целулитът трудно се премахва и изисква постоянство. Образуването му се получава от мастни натрупвания и трудни колагенови влакна. Когато мастните райони станат по-големи, мастните натрупвания започват да личат отвън. 

Други фактори, които отключват появата са:

  • ген
  • хормонални промени
  • напредване на  възрастта
  • употребата на въглехидрати
  • нарастване на телесната мазнина
  • задържане на течности и други

Как да намалите видимостта и появата му ?

Трябва да пиете много течности. Спортът  и здравословното хранене също са препоръчителни. Ако имате няколко килограма отгоре, сами се досещате, че е необходимо да се отървете от тях, за да намалите дупчиците по кожата. Масажът на краката също действа благоприятно, защото подобрява кръвообръщението.

Добавете към това и козметичните процедури с лазер, които се предлагат в редица салони за красота. Борбата е дълга, но не бива да се отказвате. Не бива да забравяте и натуралната грижа, като отново се доверите на някои билки, които се грижата за премахването на целулита.

Ето някои от тях:

Готу кола

Това е  билка, растяща в субтропичен и тропичен  климат. Ефективна е при прочистването на целулита като подобрява циркулацията на кръвта. Спомага за отделянето на колаген, който е важен, за да бъде кожата здрава и еластична. Не се препоръчва при хора, страдащи от чернодробни заболявания. 

Тилчец

Известно е също и като сминдух. Използват се, както листата, така и семената на билката. Може да бъде приеман под формата на отвара, а семената да бъдат част от подправките във вашата кухня и да правите бани с отвара от тилчец.  

Джинджифил

Джинджифилът   е билка, която се използва не само в кулинарията и за облекчаване на настинки. Тя е добре позната със своите антицелулитни свойства. Консумирането на джинджифил насърчава транспортирането на кислород в организма. Когато до всички клетки достига кислород, тяхната функция е ефективна. Това помага да се изгорят мазнините, да задействате метаболитните процеси и да намалите токсините в тялото. Добавяйте от него в чайовете, супите и всички любими  ястия.  

И не забравяйте да бъдете постоянни в грижата за кожата.

Коментирай