Здраве и красота

Анона ябълка помага при борбата с рака

Има способността да намали неприятните симптоми, причинени от астма, гастрит, хрема

29.08.2013г. / 16 35ч.
Михаела Лазарова
Плод Анона ябълка Снимка: Sxc.hu

Плод Анона ябълка Снимка: Sxc.hu

Едно от най-чудодейните растения за лечението на рак е Анона ябълка. В борбата с рака се използват листата, кората и плодовете на растението. Учените смятат, че прилагането му при пациенти, боледуващи от рак, може да унищожи раковите клетки.

Още през 1976 година тестове показват, че химикал, който се съдържа в растението  е около 10 000 пъти по-мощен и силен от Adriamycin, лекарство използвано в химиотерапията. За учените това е достатъчно добра причина да се създаде добавка, която се приготвя от плодовете на Анона ябълка.

Плодовете на дървото (което достига височина до 8 метра) са с крушовидна форма. Зелени са на цвят и могат да имат и малки бодлички по кората на плода. Дървото расте в Карибския басейн, Централна Америка, Южна Америка, Африка и  Югоизточна Азия. Вкусът му е екзотичен, леко кисел. 

Свързани статии

Друго интересно изследване, проведено през 2008 година показва, че тестове направени върху плъхове с Анона ябълка дават положителни резултати върху тези, които страдат от диабет. Плодовете на растението могат да понижат и нивата на кръвната захар. Други проучвания сочат, че то има способността да намали неприятните симптоми причинени от астма, стрит, хрема и кожни инфекции, хипертония. В борбата с рака засилва имунната система.

Екстрактът от Анона ябълка е доказано, че може да помогне при няколко вида рак, защото съединенията, които се съдържат в растението забавят растежа на раковите клетки.

Коментирай