Здраве и красота

Есенно отслабване – как?

Повече синьо и сиво в ежедневието ни

13.09.2013г. / 16 28ч.
Вергиния Генова
Снимка: Shc.hu

Снимка: Shc.hu

Лятото е лесно да свалим килограми – повече разходки, повече живот на открито, по-малко готвена храна и готово. Лошо е, ако лятото не свалим килограми, тогава ни удря есенната депресия и шансът ни да влезем във форма намалява драстично.


Естествено и есента има прекалено много предложения да се поддържаме във форма: фитнес, танци, йога… клубове по интереси всякакви. Единственото условие е да проявим воля и да намерим време – нещо, което за средностатистическата жена се оказва непосилно. И имаме сто и едно оправдания.

Свързани статии

И се хващаме на съвети като тези – променете интериора

Въпрос на наблюдение, опит и статистика е кое е по-ефективно. Но нашето поколение е свикнало нещата да стават лесно, да дадем еднократно пари и да получим резултат.
И за фитнеса ще дадем пари, и за обновяване на интериора също.
Може би съветите за промяна в интериора са ви до болка известни. Купете сервизи в синьо, виолетово и лилаво и това ще притъпи желанието ви да се храните.

Може би многократно по-голям ефект ще се получи, ако направо си боядисате кухнята в тъмносиньо или виолетово. Честно казано не мога да си я представя красива в тези цветове, но това ще е търсеният ефект – да се задържате максимално рядко и за кратко в нея. Да не говорим, че есента е достатъчно сива, че да си докарваме и ние депресия.

Така че аз не съветвам, само споделям какво казват психолозите. Иначе винаги бих казала – наблегнете на слънчевите цветове, сложете си тиква в кухнята и в неделя сладко си я изяжте. Идете в гората и си наберете есенни листа и след дългата изморителна разходка си направете чай. Такива неща ми изглеждат доста по-оптимистични, жизнеутвърждаващи и отслабващи, но все пак, ако при вас не помагат – слушайте психолозите и си купете сини чинии.

Този съвет, разбира се не съм го измислила аз, а всякакви психолози са го повтаряли години и години наред. От лични наблюдения бих казала, че едва ли само това е достатъчно, защото стотици хиляди българи живеят в малки и неприветливи кухни цял живот, пък не забелязвам да са фини, стройни и с понижен апетит.

Така че или българите са имунизирани от тази цветова терапия, или са скрити далтонисти, или са тотално неподдаващи се на подобни статистики и учения.

Коментирай