Здраве и красота

Японски трикове за красива коса и млада кожа

Защо японките са с толкова красиви кожа и коса?

18.09.2013г. / 13 43ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuetrs

Снимка: Reuetrs

Вероятно сте забелязали, че японките са с едни от най-красивите кожи и коси. Кожата им е като порцелан, а косата е плътна и идеално права. Всяка жена мечтае за такава безупречна красота.

Въпреки посещенията при козметик, масажите на лицето и скъпата козметика, която ползвате, кожата и косата ви се нуждаят от много витамини и естествени съставки, за да бъдат красиви и здрави. Запишете си някои от тайните на японските жени. Прилагайте тези трикове редовно и съвсем скоро ще забележите положителната промяна.

Масло от оризови трици (оризово олио)

В продължение на векове то се използва в Япония за поддържане на красива кожа с по-малко бръчки. Оризовите трици, от които се произвежда маслото, са богати на фитинова киселина, витамин B комплекс, които подобряват кръвообращението. Оризовото олио предотвратява появата на бръчки и тъмни петна по кожата. Може да го намерите в биомагазините.

Друго олио за красота, на което се доверяват японките е олиото от японска камелия. То също се използва за намаляване на бръчките, за лечение на кожни проблеми. Маслото бори признаците на стареене, омекотява и овлажнява дехидратираната кожа. За по-добри резултати нанесете от олиото върху влажна кожа. Него също може да закупите от биомагазините или от аптечната мрежа.

Водорасли

Водораслите са част от менюто на японките. Те се грижат за красотата както вътрешно, така и външно. Богати са на витамини и минерали, имат анти- бактериални свойства и помагат при заболявания като псориазис и други видове кожни екземи. Нежно ексфолират кожата и са част от много козметични продукти като кремове, балсами за коса, шампоани за коса и други.

Свързани статии

Запишете си тази лесна рецепта, която може да прилагате както на лицето си, така и на косата.

Трябват ви 2-3 супени лъжици водорасли на прах, към които да добавите малко количество вода, за да се получи гъста паста. Нанесете върху лицето си за около 15 минути. Ако ще прилагате върху косата, тя трябва да е мокра ( и предварително измита с шампоан) и да оставите маската да подейства 30 минути. След това изплакнете с вода.

Японските жени се хранят с много риба, ориз, пресни зеленчуци и разбира се пият по много от хубавия зелен чай. Знаете че рибата е богата на омега-3 мастни киселини, които са много важни за здравето на кожата и косата.

Коментирай
1 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 10 години )