Здраве и красота

Етеричните масла в шампоан за красива коса

Аргановото масло пътува от Мароко, за да се погрижи косата ни да бъде здрава

17.09.2013г. / 17 31ч.
Аз жената
Снимка: Pantene

Снимка: Pantene

От векове насам етеричните масла се славят с благодатното си и подхранващо действие върху косата. От дървото „арган“, известно още като „дървото на живота“, растящо единствено в Мароко, се добива едно от най-скъпите етерични масла – аргановото. То е изключително богато на витамин E и важни мастни киселини, които имат овлажняващ и възстановяващ ефект върху косата, кожата и ноктите.

Етеричните масла обаче имат един сериозен недостатък – утежняват косата и могат да доведат до по-бързото й омазняване.

Именно тук идва така необходимата помощ от експертите на Pantene, които сливат науката и природата в невероятна комбинация. След дългото пътешествие от Мароко до лабораториите на компанията от аргановите плодове се извлича висококачествен и чист екстракт, който се влага в продуктите от серията Pantene Nature Fusion Oil Therapy.

Само с четири стъпки увредената коса е видимо по-здрава и красива – шампоан, балсам, 2-минутна маска и спрей без отмиване.

Свързани статии

Шампоанът и балсамът с подхранващо арганово масло заздравяват косата от корена до върха и я защитават от вредното въздействие на стилизиращите продукти и процедури. Маската, от своя страна, осигурява 24-часова защита от увреждане и оставя косата гладка и мека.

Последният щрих в грижата за косата, който придава завършен вид на всяка прическа, е спреят с арганово масло. „Изключително доволен съм от серията Pantene Nature Fusion Oil Therapy! Леката формула на спрея без отмиване хидратира в дълбочина косата и я прави бляскава и здрава без да я утежнява.", заявява известният стилист и коафьор Митко Дамов.

Коментирай
2 rate up comment 0 rate down comment
Юлияна МИЛОШЕВА ( преди 10 години )
аргановото масло е базово,а не етерично.До кога ще пишете по темата,без да правите разлика между двете,която е елементарна за разбиране и фундаментална по смисъл?
отговор Сигнализирай за неуместен коментар