Здраве и красота

Как да си направите домашна кола маска

Лесно и бързо

20.09.2013г. / 09 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Как премахвате окосмяването по тялото си? Много дами премахват нежеланото окосмяване с помощта на кола маска, други се доверяват на епилатор, а останалите намират за най-бързо решение самобръсначките.

Знаете, че след всякакъв вид премахване на окосмяването трябва да се погрижите кожата да бъде хидратирана и успокоена. Затова обикновено нанасяте бебешко олио или хидратиращ лосион. Тези, които предпочитат кола маската знаят, че има моменти, в които се налага спешно да премахнат окосмяването, но понякога се случва да няма свободен час при козметик.

Свързани статии

Продават се и алтернативни решения като листчета с кола маска, но те са доста скъпи. Затова винаги е добре да можете сами или с помощта на приятелка да премахнете нежеланото окосмяване у дома. Как? Няма нужда да купувате скъпоструващи кутии и ролки с кола маска.

Единственото, което трябва да си купите от аптеката е специални хартиени ленти за кола маска. Другото, което ще ви трябва са мед, захар и лимонов сок. Сложете тенджерата на котлона. Изсипете 250 г захар, 250 мл мед и половин чаша лимонов сок.

Бъркайте с помощта на дървена шпатула докато съставките заврат и сместа се сгъсти. След като всичко се е превърнало в хомогенна смес, махнете тенджерката от котлона и оставете кола маската да изстине.

Температурата й трябва да е поносима за кожата ви. След като премахнете окосмяването, намажете кожата с бебешко олио, за да премахнете остатъците от кола маската. Ако ви остане количество от нея може да я съхранявате в хладилник.

Коментирай