Здраве и красота

Омекотяващ пилинг за пети

Да се поглезим

30.09.2013г. / 11 15ч.
Вергиния Генова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Позастудя, позахладня, направо си стана време за чорапогащник. И тук идва неприятният момент – не стига, че постоянно има голяма опасност да се скъсат я от чанта, я от нещо друго и хоп – бримка. Но още по-лошо е, когато кожата на петите ни е загрубяла дотолкова, че тя е причината за скъсаните чорапи.

Свързани статии

Затова ви предлагаме една домашна маска за загрубяла кожа. Може да се използва и за колене и лакти.

Необходими са ви равни количества:

  • прясно мляко 
  • морска сол 
  • стрита на прах пемза – вземате от онези камъчета, с които обикновено си решаваме проблема със загрубелите пети. Ако имате някое излишно, натрошете го и го стрийте. 

Изпробвайте и този вариант вместо да търкате пети с камък, да си направите пилинг. Звучи повече като СПА процедура, нали? А всичко свързано със СПА пък придобива мистерията на супер удоволствие и вече не си казваш „трябва да положа къртовска грижа, за да приведа тези пети в добър вид“, вече казваш като лисицата от приказката – „Ах, да поглезя петичките на кака.“

Нататък всичко е ясно. За по-истинска СПА атмосфера си пуснете любима музика, запалете си ароматни свещи и започвайте.

Разбърквате сместа и с четка масажирате проблемната зона колкото може по-дълго. След това измийте и пробвайте резултата.

Всяка жена знае колко е неприятно да е със скъсан чорапогащник. Или постоянно да си мисли „Дали не ми се е пуснала пак бримка“. Може би заради това жените са си решили веднъж завинаги проблема като са припознали и панталоните като дамска дреха, но все пак друго е с пола, нали?

Коментирай