Здраве и красота

Най-големите български звезди пяха от любов към живота в София

В рамките на концерта срещу рака на гърдата Avon осъществи дарение на 6 900 безплатни профилактични прегледа

02.10.2013г. / 09 00ч.
Аз жената
Мария Илиева, Поли Генова и Криста.

Мария Илиева, Поли Генова и Криста.

Цяло съзвездие от знаменитости, сред които Мария Илиева, Орлин Павлов, Поли Генова, Сантра, Криста, Мариана Попова, Лилана и Skiller, Лора Караджова, Рут Колева и „Мастило“ пяха заедно, обединени от каузата срещу рака на гърдата на Avon България. В благотворителния концерт на кампанията „От любов към живота“ се включиха и Мери от Мери Бойс Бенд, Весела Бонева, The Top Stoppers и Jahmmi Youth.

Всички те се качиха на сцената пред НДК, за да изразят съпричастност към инициативата и да припомнят на българската жена за важността на превенцията на най-коварната женска болест.

Събитието имаше за цел и да събере средства за борба с рака на гърдата чрез специално организиран благотворителен базар.

По време на концерта в София компанията за жени осъществи дарение на 6 900 безплатни профилактични прегледа, които се предоставят на Български фонд за жените. Те са предназначени за жени в неравностойно положение и ще бъдат проведени от месец октомври 2013 г. до октомври 2014 г. в седем български града. Предимство ще имат жени във възрастовата група 30 – 50 години и многодетни майки, дългосрочно безработни жени, жени с увреждания и жени от малцинствени етнически групи.

Дарението беше връчено от Валентина Бешевишка, маркетинг мениджър на Avon за регион Балкани, на Стоила Бонгалова, председател на Българския фонд за жените.

„С помощта на съпричастността към каузата на хиляди българи за 11 години дарихме 1 300 000 лв за превенцията на рака на гърдата и финансирахме над 23 000 безплатни профилактични прегледи в цялата страна. Тази година дарихме ехографи в шест големи български града: Русе, Плевен, Шумен, Пловдив, Стара Загора и Бургас. Предстои и седмо дарение – в гр. Варна. Целта ни е да осигурим по-спокойно и здраво бъдеще за нас, българските жени, защото най-ценният дар, който имаме, е животът и трябва да го пазим“, каза Валентина Бешевишка.

Основна цел на 11-годишната кампания „От любов към живота“ е да информира българските жени за важността от навременна профилактика. Открит навреме, ракът на гърдата е напълно лечим. Броят на заболелите у нас е над 46 000, а всяка година регистърът бива допълнен с 3 800 нови случая. Близо една пета (18%) от всички починали от рак жени у нас са от рак на гърдата – цифра, която не може да бъде пренебрегната.

Коментирай