Здраве и красота

Красиви и здрави с масло от арган

Намалява появата на бръчки

07.10.2013г. / 15 15ч.
Михаела Лазарова
Олга Куриленко. Снимка: Reuters

Олга Куриленко. Снимка: Reuters

За да бъдат здрави и красиви кожата, косата и ноктите, за тях трябва да се полагат специални грижи. Специални невинаги означава скъпи. Невероятна и незаменима грижа, с която може да поглезите себе си е маслото от арган.

Маслото се получава от плодовете на дърво, наречено аргания. Наричат го още и „дървото на живота“, а то в продължение на векове доказва своите ползи. Съдържа здравословните омега-3 мастни киселини, витамин E, както и много антиоксиданти. Маслото може да се приема вътрешно, да се нанася с масажни движения върху кожата, както и да бъде част от вашите разкрасителни маски за лице и коса.

Приемано вътрешно, то помага за :

  • по-нисък холестерол
  • нормализира нивата на кръвната захар
  • облекчава болката от ревматизъм и артрит
  • засилва имунната система
  • намалява риска от появата на различни видове рак
  • помага при лечението на диабет и други

Прилагано външно, то има доказани ползи при:

Последни изследвания показват, че маслото от арган има антимикробни свойства. Абсорбира се бързо от кожата, регулира нейният pH баланс, намалява белезите, заздравява ноктите и косата.

Свързани статии

При сухата кожа действа овлажняващо и подхранващо като я предпазва от инфекции. Маслото от арган е подходящо и за мазни кожи, тъй като регулира производството на себум.

Стимулира обновяването на клетките, което го прави номер едно в анти стареещата грижа за кожата. Забавя образуването на фините бръчици, затова е добре да го добавяте към маските си за лице. Грижи се за скалпа като намалява дразнението, сърбежа, подхранва го, а косата, върху която е нанасяно масло от арган е по-малко накъсана. Ако искате да заздравите ноктите, масажирайте ги ежедневно с масло от арган.

Маслото може лесно да закупите от аптечната мрежа или биомагазините. Предлагат се и различни козметични продукти, съдържащи незаменимите му качества. Доверете му се и съвсем скоро ще забележите, че масажът с него е направил кожата по-мека и красива, болките от артрит са намалели, а косата и ноктите са по-здрави.

Коментирай
Свободно време