Здраве и красота

Храни, които намаляват целулита

Аспержи и...

10.10.2013г. / 16 15ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Борбата с целулита може да бъде трудна, когато не се храните правилно. Храненето е в основата на всички процеси, които се случват във вашето тяло. Има много храни и билки, които могат да ви помогнат да намалите портокаловата кожа. Не забравяйте да консумирате по-малко сол, захар и да пиете много вода. Хапвайте повече и от тези храни:

Банани

Те са богати на калий и дават много енергия, особено преди тренировка. Когато консумирате храни с високо съдържание на натрий (сол), тогава задържате повече течности. Задържането на вода допринася за образуването на портокалова кожа. Благодарение на калия в бананите този процес се намалява, което не означава, че не трябва да ядете по-малко сол.

Слънчогледови семки

Слънчогледовите семки са богати на витамин E, калий, цинк, селен, витамин B6. Витамин B6 е изключително важен за правилната обмяна на веществата и помага за укрепването на съединителната тъкан. Въпреки това трябва да ги консумирате умерено.

Лют червен пипер

Съдържа големи количества витамин B6, витамин C, E и калий. Лютите чушки помагат в изгарянето на излишните калории, ускорявайки метаболитните процеси.

Бразилски орех

Богат на селен, подобрява цялостния облик на кожата и има антиоксидантно действие, но е калоричен и трябва да внимавате с неговия прием.

Чай от розмарин

Приемайте чай от розмарин всеки ден, за да стимулирате циркулацията на кръвта. Той помага да се усвоят по-лесно мазнините и защитава тъканите от свободните радикали. Съдържа киселини, които укрепват капилярите и подобряват образуването на колаген и еластин.

Свързани статии

Ананас

Тайната на красивите бразилски тела е в това, че бразилките консумират много от този плод. Той съдържа бромелиан, който има положителен ефект върху циркулацията на кръвта. Доставя на организма важните витамин С и калий. За предпочитане е да консумирате пресен плод ананас вместо този, който е в консерви.

Круши

Богати на йод, те са изключително важни за правилната функция на щитовидната жлеза. Дефицитът на йод може да доведе до нарушение във функцията на жлезата и до нежелано увеличаване на килограми, които винаги са съпътствани с образуването и на целулит. Крушите помагат на организма да се освободи и от голяма част от токсините, които са един от причинителите на целулита.

Аспержи

Те действат като естествен диуретик и помагат да изхвърлите излишните течности. Укрепват капилярите и вените. Тайната на добрата фигура на много холивудски звезди се крие именно в консумирането на повече аспержи.

Коментирай