Преди да поставите грима си следвате няколко основни стъпки. Те включват измиване и почистване на кожата с подходящ за вашия тип кожа продукт, нанасяне на крем или база за грим и след това идва ред на коректор, фон дьо тен и т. н. Почистването на кожата и демакиажът са не по-малко важни, за да имате красива, здрава и млада кожа.

Често след парти или вечер след дълъг работен ден се случва да прескочите стъпката с почистването на грима или изпускате някои важни моменти в премахването му. Добавете към това и неправилните продукти за снемане на грим, които предизвикват дразнене на кожата и очите.

Това води след себе си лош вид на кожата и запушени пори. За тези дами, които все още не са открили мицеларната вода, трябва да знаят, че тя е повече от специален продукт, насочен към женската красота.

Какво представлява?

Това е лек и балансиран разтвор на фини маслени частици във вода, с който може да почистите кожата на лицето си. Съдържа струпвания от молекули, наречени мицели.

Още по темата

Мицелите са изградени от мастни киселини – естери. Мицеларната вода не съдържа сапун и след като почистите лицето си с нея, не е необходимо да го изплаквате с вода.
Повечето от мицеларните води, които се предлагат на пазара са без парфюми. Може да ги намерите в няколко варианта.Такива, които са специално предназначени за почистване на грим, грижа за мазна кожа и хидратиращи.

Когато премахвате следите от грим около очите си, често продуктите, които използвате навлизат в окото и предизвикват дразнене. Почистването с мицеларна вода и истинско удоволствие, защото тя е разработена специално за най-деликатните зони около очите.

Как да използвате мицеларна вода?

Сутрин след като освежите лицето си с вода, с помощта на памучен тампон обтрийте нежно кожата на лицето си. След това може да започнете с поставянето на крема за лице и грима. Вечер, когато почиствате лицето си, използвайте отново мицеларна вода, нанесена върху памучен тампон.

Може да направите комбинация от 2 вида води. Сутрин да използвате хидратираща, която да придаде свеж вид на кожата или такава, която е за мазна кожа. Вечер да почиствате лицето си с мицеларна вода, която е предназначена и за демакиаж.

Без раздразнени очи, без дехидратация на кожата. Лесно и нежно отстранява замърсяванията по кожата на лицето. Побързайте и още днес поставете ново начало в грижата за вашата кожа.