Здраве и красота

Бяло вино – идеално за отслабване

Бялото вино – леко и изискано

05.11.2013г. / 13 40ч.
Вергиния Генова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Определено изисканите дами предпочитат бялото вино. Според моята скромна преценка, както и преди съм казвала, предпочитат го, защото не боядисва.

Повечето смятат, че е много по-леко, но тук може да се поспори, дали пък от него не боли повече глава?

И тъй и тъй, за да има справедливост след възхвалата за червеното вино искам да кажа и няколко добри думи и за бялото. Бялото вино върви идеално с риба.

Свързани статии

Всъщност може би не сте се интересували, но направата на бяло вино е много по-сложна. Именно защото се премахва ципата на гроздовите зърна, която съдържа пигментацията. Бялото вино може да се направи и от бели и от червени сортове грозде. Според мен си е загуба на материал да се прави бяло вино от червен сорт, като може да се получи прекрасно червено вино, но факт.

Та ето и полезните свойства на бялото вино:

  • Бялото вино е незаменимо средство за отслабване. Знаех си аз, че има някаква тайна, че всички жени пият бяло вино.
  • Бялото вино е полезно за сърдечносъдовата система. Според някои проучвания бялото вино е полезно почти колкото червеното, въпреки че при него, както споменах, липсват ципите на гроздето, където се съдържат и голяма част от антиоксидантите.
  • Бялото вино ни предпазва от рак.
  • Бялото вино намалява лошия холестерол.

Ето цели четири полезни свойства на бялото вино, да не говорим колко изискано е чаша приятно студено вино на тераса пълна със звезди и люлка в двора. А, да, и на сватба се пие бяло вино или шампанско... така че ето ви много добавена стойност, относно това колко е романтично бялото вино. И важно, почти като Менделсон.


Сега оставям на вас да споделите как сте отслабнали с бяло вино, без да се напивате и как благодарение на бялото вино сте се запознали с избраника на сърцето си и разбира се да дадете още доводи защо бялото вино е полезно за нашето здраве.

Коментирай
4 rate up comment 0 rate down comment
Иван ( преди 8 години )
Бялото сухо вино сваля и високото кръвно налягане! Проверено е от личен опит.:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар