Здраве и красота

Етерични масла, които помагат при грип и настинка

Как да намалите болките в тялото?

15.11.2013г. / 10 30ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Етеричните масла се използват предимно в ароматерапията. Те могат да помогнат за облекчаването на редица неразположения по време на настинка и грип. Етеричните масла имат антибактериални и антисептични свойства, което ги прави лек срещу бактерии и микроби. Използвайки ги по време на настинка или грип, вие ще може да намалите симптоми като болки в мускулите, треска и други. Кои етерични масла да използвате?

Масло от чаено дърво и евкалипт са отлични за борба с инфекции, вируси и бактерии. Масажът с тези масла ще намали болките в тялото, а добавяни към инхалациите, ще помогнат за отпушването на носа и ще успокоят синусите. При лека настинка може да правите и вани като добавите към тях и няколко капки от маслата.

Свързани статии

Масло от лимон ще ви помогне да намалите треската. Маслото от мащерка пък е мощен имуностимулант.

Маслото от карамфил изгражда антивирусна защита. Други полезни етерични масла, на които може да се доверите са от розмарин, лавандула, джинджифил, лайка и мента.

Използвайте етеричните масла за масаж, прилагайки ги на компрес на главата за облекчаване на температурата и болките в главата. Когато накисвате краката си в топла вода или към ароматна лампа в спалнята.

Когато добавяте от маслата към ароматните лампи освен, че ще освежите въздуха по този начин, ще предотвратите разпространението на микробите във въздуха. Преди да ги използвате и ако сте бременна е добре да се консултирате с лекар, особено за тези масла, които имат перорално приложение.

Коментирай