Здраве и красота

Как да ускорите растежа на веждите?

С алое вера

06.12.2013г. / 10 10ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Reuters

Снимка: Reuters

Веждите са важна част от линиите на лицето. Начинът, по който ги оформяте може да ви придаде по-красив вид или лицето ви да изразява строгост. Често при хормонален дисбаланс, неправилно хранене или по-интензивно почистване с пинцета за вежди, те стават рехави и растат по-бавно. Има няколко природни продукта, които, ако прилагате редовно, ще помогнат за тяхното сгъстяване и ще ускорят растежа им.

Рициново масло

Рициновото масло има успокояващ ефект върху кожата на главата, намалява пърхота и заздравява косъма. Именно тези му качества го правят подходящи, когато искате да ускорите растежа на веждите и да ги сгъстите. Нанесете няколко капки от него върху памучен тампон( или клечка за почистване на уши). Намажете леко веждите и тези места, на които растат по-рехаво. Масажирайте леко и оставете да подейства за около час. След това го измийте.

Кокосово масло с лимонена кора

Тази комбинация също подпомага растежа на веждите. В стъклен буркан сложете една-две лъжици кокосово масло и към него добавете малко количество настъргана кора от лимон. Разбъркайте и поставете буркана за две седмици да престои на хладно и тъмно място. След това мажете с леки масажни движения веждите през ден.

Свързани статии

Сок от лайм, масло от чаено дърво и кокосово масло

В купичка сложете една чаена лъжичка кокосово масло, капки масло от чаено дърво и няколко капки лимонов сок. Разбъркайте добре и нанесете върху веждите. Оставете да подейства 20 минути и след това отмийте.

Алое вера

Алоето е също натурален продукт, който благоприятства растежа и има противовъзпалителни свойства. Намажете веждите с алое и оставете да подейства около 20 минути. След това изплакнете с вода.

Мляко

Млякото е богато на протеини и витамини. Потопете памучен тампон в прясно мляко и намажете зоната на веждите. Оставете да действа цяла нощ и на сутринта отмийте с вода.

Коментирай
Здраве и красота