Здраве и красота

Най-ефективните упражнения за вас според зодията

Кои спортове подхождат на зодиакалния ви знак?

19.12.2013г. / 15 50ч.
Илияна Николова
Снимка:sxc.hu

Снимка:sxc.hu

Скорпион (23 октомври – 22 ноември)

Част от тялото, за която да внимавате – полови органи, таз

Елемент – вода

Скорпионите са много активен зодиакален знак. Добри за тяхната натура са спортовете на открито, например разходките в планината, бягането на пътеката във фитнеса или по възможност на открито в парка. Представителите на този знак обожават тренировките с известна циклична повтаряемост – редуването на много силова и активна серия с по-бавна е лежерна. Горната част на ръцете на скорпионите е склонна да се отпуска лесно. За целта правете по 10 лицеви опори всеки ден, за да поддържате формата на горните крайници.

Стрелец (22 ноември – 21 декември)

Част от тялото, за която да внимавате – бедра

Елемент – огън

Стрелците обичат бързите спортове, затова за предпочитане са тичането, бързото ходене, тенисът. Те са добри в дългите кросове и дори маратоните. Необходима им е постоянна цел, която да преследват и финиширането на първо място в едно такова състезание е силен стимул за тях. Тъй като бедрените мускули са слабо място на стрелците е добре преди всяка тренировка много добре да разтегнете и загреете мускулатурата, за да избегнете претоварване и дискомфорт.

Козирог (22 декември – 19 януари)

Част от тялото, за която да внимавате – колене

Елемент – земя

Козирозите обичат предизвикателствата. Те са естествени планински катерачи. Покоряването на недостъпни места им носи особено силна наслада. Те са склонни да се фокусират много дълго време в определено предизвикателство и да тестват издръжливостта си до краен предел. Обичат дългите преходи през планината, но е добре да внимават с претоварването на коленете си. Упражненията за клякане са подходящи за укрепване на тази част от тялото на козирозите.

Водолей (20 януари – 18 февруари)

Част от тялото, за която да внимавате – глезени

Елемент – въздух

Водолеите обичат разнообразието от упражненията във фитнеса, обожават водните спортове – сърфинг, плуване, спортовете на открито им носят голямо удоволствие. Тренировката на фона на приятна музика им допада изключително много и им помага да релаксират по време на натоварването и ги мотивира. За да укрепнете слабостта на глезените си, правете упражнения с повдигане на пръсти и балансиране върху дъска.

Риби (19 февруари – 20 март)

Част от тялото, за която да внимавате – крака

Елемент – вода

Разбира се, рибите, както и водолеите, се справят превъзходно с водните спортове. Подходящи тук са плуване, сърфинг, гмуркане. Обръщайте внимание на краката си. Винаги избирайте подходящи обувки, за да избегнете травми и охлузвания.

Коментирай