Здраве и красота

Спирането на цигарите подобрява сексуалния живот

Освен това ще повишите шансовете си за зачеване

15.01.2014г. / 17 35ч.
Михаела Лазарова
Снимка: Sxc.hu

Снимка: Sxc.hu

Когато става въпрос за отказване от вредните навици, на всеки му трябват достатъчно добри причини, за да намали или се откаже напълно от тютюнопушенето, алкохола, газираните напитки и т. н.

Споделяме с вас няколко силни аргумента, които да ви накарат да се замислите защо е добре да спрете цигарите, освен за да подобрите сексуалния си живот.

Ще намалите тревожността

Въпреки че голяма част от пушачите мислят, че със спирането на вредния навик ще станат по-напрегнати и изнервени, учени опровергават това. По последни данни от британско проучване отказването от цигарите може да намали тревожността.

Изследователите доказват, че пушачите с течение на времето могат да увеличат признаците на тревожност за разлика от тези, които вече не пушат. По-ранно проучване от 2010 година публикувано в Addiction, съобщава, че стресът намалява в рамките на година при тези, които са се отказали от тютюнопушенето.

Ще намалите риска от проблеми със зъбите

Отказването от вредния навик значително ще подобри здравето на устната ви кухина. Ще намалите риска от проблеми с венците, появата на кариеси, рак на устната кухина и не на последно място – дъхът ви ще стане по-свеж.

Ще подобрите сексуалния си живот

Изследване публикувано в Journal of Sexual Medicine сочи, че цигарите биха могли да повлияят на сексуалното желание както при силния, така и при нежния пол. Затова, ако искате да имате по-вълнуващи любовни моменти, това е една добра причина да се откажете от тютюнопушенето.

Ще подобрите състоянието на кожата си

Ако искате да имате здрава, млада и красива кожа, добре е да се откажете от цигарите. Те променят цвета на кожата, ускоряват процеса на стареене и стимулират образуването на бръчки около устата. Според Американското дружество по естетична пластична хирургия, само месец след като вече не пушите, кожата ви значително ще се подобри.

Ще заздравите косата си

Има редица фактори, които влияят върху здравето на косата като хранене, диета, стрес, раждане и т. н. Предишни изследвания в тази посока показват, че тютюнопушенето (около и повече от 20 цигари на ден) повишава риска от оплешивяване.

Свързани статии

Ще повишите шансовете си за зачеване

Ако се опитвате да забременеете, отказването от цигарите е първото нещо, което е добре да направите. Според NBC News жените пушачки имат с 60% по-малък шанс да заченат за разлика от тези, които не пушат. Също така по-голяма част от спонтанните аборти се случват на жени, които пушат.

Ще подобрите обонянието си

Може да не ви се вярва, но щом спрете цигарите, ще започнете да усещате много по-отчетливо ароматите и вкусовете на храните и напитките.

Ще имате повече рождени дни

Спирането на цигарите може да добави няколко рождени дни в повече, защото рискът от преждевременна смърт е значително по-малък при непушачите, отколкото при тези, които пушат.

Коментирай