Здраве и красота

Защо е добре тренировките да се правят сутрин?

Така денят ви ще е много по-пълноценен

13.01.2014г. / 08 20ч.
Илияна Николова
Снимка:sxc.hu

Снимка:sxc.hu

Рано сутрин на всички ни се спи и последното нещо, което ни се прави е физическа тренировка! Предпочитаме да седнем пред телевизора, докато изпием топлото кафе преди работа. Вечер след изморителния работен ден, изпълнен с ангажименти, грижи, проблеми, тренировката отново е последното нещо, за което искаме да чуем!

Често мързелът надделява и просто поддържането на добрата форма остава някъде там, в плановете за следващата година, които подсъзнателно знаем, че няма да изпълним.

Съществуват доказателства, че физическите упражнения са най-ползотворни сутрин рано, и ако сте решили да поддържате формата си, е добре да ги изпълнявате именно тогава.

Ще започнете деня си с ускорен метаболизъм. Това означава, че ще изгаряте храната, която приемате през деня много по-бързо, отколкото ако сте седели цял ден на бюрото.

Ще бъдете по-способни да се съсредоточавате. Вероятността да се разсеете е по-малка, ако редовно тренирате сутрин. Мозъкът се мобилизира и ендорфините, които се отделят по време на физическата активност, подобряват аналитичните му способности.

Свързани статии

В ранното утро ще избегнете тълпите във фитнеса. Винаги е много досадно, когато трябва да чакате за някой уред.

Ако пък мисълта за претъпкания фитнес ви ужасява, можете да го избегнете напълно. Изберете приятен джогинг в близкия парк на свеж въздух, стига да няма мъгла. Няма нищо по-зареждащо от това.

С подходящ старт на деня създавате нагласа за здравословен тонус и бодрост през целия ден. Приливът на ендорфини подобрява настроението ви, чувствате енергията си силна и непрестанна. Това ви предразполага да хапвате и здравословна храна.

Ако не можете да отделите толкова време за цялостна сутрешна тренировка, не е нужно да го правите. Можете да се събудите 10 минути по-рано и да направите леки упражнения вкъщи. Това също е от значение. Ще имате време да направите няколко коремни преси, клякания и раздвижване на ръцете. Пак ще се чувствате заредени!

Коментирай
Свободно време