Здраве и красота

Как да премахнете червеното червило от устните?

Лесно и бързо

15.01.2014г. / 14 50ч.
Михаела Лазарова
Анджелина Джоли. Снимка: Reuters

Анджелина Джоли. Снимка: Reuters

Червеният цвят винаги ще бъде актуален както в облеклото, така и в тенденциите при грима. Устните обагрени в червени нюанси винаги изглеждат по-обемни, пухкави и секси. Но понякога премахването на червилото или гланца в червено се оказва трудно.

С няколко бързи и лесни трика ще можете отново да възвърнете естествения цвят на устните.

Вазелин

Ако червилото, което използвате е по-нисък клас козметика и не хидратира достатъчно кожата на устните ви или те са прекалено сухи и напукани, нанесете малко вазелин върху тях. Изчакайте няколко минути да попие и след това с помощта на салфетка или памучен тампон премахнете нежеланото червило.

Свързани статии

Зехтин

Това също е един лесен начин да почистите червилото от устните и да ги омекотите допълнително. Отново разнесете малко количество зехтин върху устните си. Изчакайте няколко минути и избършете с памучен тампон. Ако нямате зехтин, може да използвате и масло.

Мокри памучни тампони

Използването на мокри памучни тампони е един от най-често прилаганите трикове. Намокрете памучен тампон във вода и внимателно премахнете червилото от устните си. След това повторете втори път и ако се налага и трети.

Коментирай