Здраве и красота

Кокосовото масло – природното чудо

Действа дори като лубрикант

25.01.2014г. / 09 00ч.
Илияна Николова
Снимка:sxc.hu

Снимка:sxc.hu

Кокосовото масло има полезно действие и за кожата и косата

То е чудесен продукт за поддържането на косата и кожата. Свързва се с космените фоликули и ги прави по-здрави и силни. Мастните киселини проникват дълбоко в структурата на косъма, което действа като естествен стимулант.

Кокосовото масло е подходящо за овлажняване и хидратиране на кожата. Богато е на антиоксиданти и е защитна бариера срещу силните слънчеви лъчи. Има антистареещ и антиакне ефект.

Свързани статии

Кокосовото масло е ефикасно срещу насекоми

То действа като природен репелент. За да спасите кожата си едновременно от вредните химически съставки на лосионите срещу насекоми и самите насекоми, използвайте маслото от кокос. То може съвсем спокойно да замени кремове, балсами против пърхот, противогъбични мазила, овлажняващи лосиони за тяло, слънцезащитни кремове и много други.

Кокосовото масло действа като лубрикант

Кокосовото масло по принцип е твърдо на стайна температура. Но ако го стоплите малко, преминава в течна форма и е удобно за употреба вместо изкуствен лубрикант.

Заради антибактериалните си свойства е особено подходящо при полов акт от гледна точка на предпазване от полово предавани болести, а и като заместител на изкуствените лубриканти, които могат да предизвикат алергични реакции.

Коментирай