Здраве и красота

5 вида чай, които помагат в отслабването

Направете ги част от здравословната ви диета

11.02.2014г. / 15 00ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Чаят е полезна напитка, употребявана от хората в продължение на 5000 години. Има много видове билки, цветя и растения, които се приготвят под формата на топла напитка. Казват, че има чай за всяка болежка. Споделяме с вас няколко вида чай, при чието редовно консумиране помагате на тялото да стопи по-лесно излишните килограми. Не забравяйте, че освен консумацията на ароматната напитка, трябва да се храните и здравословно.

Чай от роза

В биомагазините може да откриете чудесен ароматен чай, направен от сушени листа на роза. Той не само ухае приятно и има интересен вкус, но и намалява проблемите със запека. Запекът е една от най-честите причини, предизвикващи подуване на корема. Когато пиете чай от роза, вие помагате на тялото да изхвърли голяма част от токсините, кожата ви става по-красива. Чай от роза помага на тялото и в процеса на отслабване.

Чай оолонг

Това е полуферментирал чай, който благоприятства здравето на сърцето, намалява признаците на стареене и предпазва от рак. Чаят оолонг се препоръчва при затлъстяване и на хора с наднормено тегло. Консумирането му помага за намаляване на мазнините и понижаване нивата на холестерола. Трябва да се консумира редовно, за да има наистина ефект върху свалянето на излишните килограми.

Черен чай

За да направите вашата диета още по-ефективна е хубаво да пиете и ароматен черен чай с малко пресен лимонов сок. Той спомага за повишаване на енергията в организма и повишава тонуса. Благодарение на неговата консумация тялото ви изхвърля токсините. Ако имате проблеми с храносмилането, редовната консумация на черен чай ще намали тези неразположения.

Свързани статии

Индийски чай

Има разнообразни видове индийски чай, но във всичките си форми той носи много ползи за здравето. За индийския чай се смята че може да намали апетита. За да направите вкуса му още по-приятен, може да добавите няколко капки нискомаслено мляко. Индийският чай е един от най-добрите за намаляване на апетита, когато искате да отслабнете.

Зелен чай

Един от най-успешните чайове, който влиза в състава на всяка здравословна диета. Листенцата на зеления чай съдържат химикали, които помагат за ускоряване на метаболизма. Консумацията на зелен чай спомага и за детоксикацията на организма, тъй като е богат и на антиоксиданти. А детоксикацията е важна за процеса на отслабване.

Коментирай