Здраве и красота

Домашни лекове за разширени вени и спукани капиляри

... заради които много жени не смеят да облекат къса пола

14.02.2014г. / 13 00ч.
Илияна Николова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Разширените вени са често срещан проблем, дори и при по-млади жени. В тежките форми на болестта кръвоносните съдове се виждат силно изпъкнали под повърхността на кожата. Но при по-леките й форми или при млади жени се появяват спукани капилярчета, които могат да образуват мрежи от спукани кръвоносни съдове.

Заради този неприятен проблем много жени избягват да носят къси поли. Разширените вени се срещат най-често при жени, работещи продължително време прави, след раждане или при продължителна преумора.

Съществуват много начини за хирургично отстраняване на разширени вени. Но ако не желаете да прибягвате до скъпи процедури, можете да изберете домашните лекове, които доста успешно повлияват този проблем и помагат за възвръщане комфорта на краката.

Ябълков оцет


Той е много ефективен при лечение на разширени вени, тъй като има изключително силен почистващ ефект. Приложен върху засегнатите зони много успешно подобрява притока на кръв и кръвообращението, като по този начин намалява отока и червенината.

Използвайте неразреден ябълков оцет направо върху кожата, като разтривате с масажиращи движения. Добре е да се прави два пъти на ден за по-добър ефект в продължение на няколко месеца.

Зехтин


Зехтинът много мощно стимулира циркулацията на кръвта. Освен това намалява болката, отока и възпалението. По желание можете да го смесите с течен витамин Е и да го затоплите до поносима температура. Масажирайте увреденото място няколко минути. Този метод също е добре да се прилага сутрин и вечер, докато проблемът не затихне.

Витамин Е

Подхранването на кожата с витамини може да помогне за справянето с това неприятно състояние. Използвайте го за втриване в наранените зони, за да ускорите процеса на заздравяване. Витамин Е може да поемате под формата на хранителни добавки, кремове или масла.

Чесън

Свързани статии

Той е всеизвестен с противовъзпалителните си качества и свойствата на естествен антибиотик. Помага за извеждане на токсините от тялото и кръвоносните съдове. Постарайте се да го включите в хранителния си режим и то не само заради разширените вени.

За мазане на краката – нарежете 5-6 скилидки чесън и ги смелете добре заедно със сока от 3 портокала и 2 лъжици зехтин. Намажете сместа на засегнатото място и масажирайте в продължение на няколко минути. След това направете компрес и оставете сместа да проникне в дълбочина.

Английска сол


Позната още като магнезиев сулфат, английската сол помага доста добре в борбата с разширените вени. Тя също подобрява циркулацията на кръвта и намалява размера на зачервяването. Необходимо е само да накиснете краката си в горещ разтвор на вода с английска сол и да постоите така известно време!

Снимки: photl.com

Коментирай
5 rate up comment 0 rate down comment
Radeva ( преди 7 години )
Само не ми е ясно как ще се оставят краката в горещ разтвор.....
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
3 rate up comment 0 rate down comment
kalq ( преди 9 години )
Притчи, мъдрости, цитати