Здраве и красота

Премахнете мастните натрупвания, регулирайки хормоните

За да премахнете мазнините на корема, хапвайте овесени ядки

03.04.2014г. / 08 20ч.
Михаела Лазарова
Снимка: photl.com

Снимка: photl.com

Опитвайки се да се отървете от излишните килограми, често спазвате диета и успоредно с това спортувате. Всеки човек трупа излишни мазнини в различни области. Някои качват равномерно килограми, докато други трупат в областта на корема, ханша и т. н.

Според професор Джон Монсън, който е специалист по ендокринни проблеми, хормоните влияят на разпределянето на мазнините в тялото. С правилно хранене може да се коригира хормоналният дисбаланс. Споделяме кратък наръчник на полезните храни в зависимост от мастните натрупвания.

Мастни натрупвания в областта на корема

Причината да натрупвате тези мазнини точно в тази област обикновено се дължи на хормона на стреса кортизол. Консумирайте варива, както и овесени ядки. Избягвайте тестените храни, сладкишите и поддържайте нормални нива на кръвната захар. Хранете се бавно и сдъвквайте добре храната.

Натрупване в областта на бедрата

Натрупванията в областта на бедрата обикновено се дължат на твърде много естроген. На кои храни да наблегнете? Консумирайте повече прясно зеле, броколи, кисело мляко. Тези храни ще помогнат за контрола на чернодробните ензими, които метаболизират хормона естроген. Добавете и ленено семе, както и соеви продукти към вашата диета. Избягвайте колбасите и алкохола.

Мастни натрупвания в областта на ръцете

Най-честата причина за мастните натрупвания в областта на ръцете и отпусната кожа е по-малкото количество на хормона тестостерон. Кои храни да добавите към дневното си меню? Консумирайте по-често сьомга или друг вид по-мазна риба, както и авокадо, лук, горски плодове, зелен чай, ябълки. Избягвайте червеното месо и пълномаслените млечни продукти, както и лененото семе. От алкохола може да консумирате червено вино.

Свързани статии

Мастни натрупвания познати като „любовни дръжки“

Те се дължат на твърде много инсулин в организма. За да ги намалите, избягвайте да консумирате ориз, макаронени изделия, захар, бял хляб. Вместо от бяло, консумирайте храни от пълнозърнесто брашно. Включете повече фибри в менюто си. Консумирайте и повече моркови, хумус, сурови ядки, канела, за да регулирате нивата на хормона инсулин.

Мастни натрупвания в областта на гърба

Обикновено се дължат на ниски нива на хормона тироксин (тироиден хормон, секретиран от щитовидната жлеза). Консумирайте храни богати на йод, като орехи, миди, морски дарове, риба, спанак. Консумирайте по-малки количества кръстоцветни зеленчуци като брюкселско зеле, които потискат секретирането на хормона.

Снимка: photl.com

Коментирай
18 rate up comment 0 rate down comment
Дани ( преди 9 години )
Да, верни са повечето работи.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
18 rate up comment 0 rate down comment
jujka06 ( преди 9 години )
Много интересни и полезно:)
отговор Сигнализирай за неуместен коментар