Здраве и красота

Природни лекове срещу болки и неразположения

Природата се е погрижила да създаде естествени лекове срещу различни болки

07.04.2014г. / 13 34ч.
Илияна Николова
Снимка: Photl

Снимка: Photl

За пореден път се убеждаваме, че майката природа се е погрижила да създаде естествени лекове срещу различни болки. Само трябва да знаем кои са и можем да си спестим или поне да намалим приема на химически лекарства, които освен че ни помагат, ни вредят със страничните си ефекти.

Лек срещу зъбобол

Карамфилът помага срещу зъбобол. Той е естествено болкоуспокояващо средство. Внимателното дъвчене на семена от карамфил облекчава възпалението на венците и зъбите. Ефектът обикновено трае около 2 часа. Ако болката пак се появи, повторете процедурата, но все пак, ако не спира ще се наложи да посетите зъболекаря, колкото и да не ви се иска.

Карамфилът освен това помага за стабилизирането на кръвната захар и лошия холестерол.

Лек срещу киселини в стомаха

Изпийте една супена лъжица ябълков оцет, смесена с една чаша вода преди всяко хранене. Неприятните киселини би трябвало да спрат за около 24 часа. Оцетът е богат на ябълчена и винена киселина, които са мощни средства за подпомагане на храносмилането, ускоряват разграждането на киселините и протеините, което помага на стомаха да се справи по-бързо с храната.

Лек срещу болки в ушите

Чесънът е природният антибиотик, както е известно. За да се справите с болките във възпаленото ухо, можете да го използвате без притеснения! Изстискайте няколко загрети капки от скилидка чесън в ухото. Съставките на чесъна действат като убиват болестотворните бактерии. Можете да смесите изстисканата чеснова течност със зехтин, да го загреете съвсем леко и да капнете няколко капки във всяко ухо.

Лек срещу ставни болки и главоболие

Любимите на мнозина сладки и сочни череши помагат при болки в ставите и главоболие. Освен това повлияват добре симптомите на подагра, мигрена, артрит. Черешите съдържат антоцианини – съединения, които дават бляскавия апетитен цвят на черешите, като освен това са и мощни противовъзпалителни съединения.

Свързани статии

Лек срещу симптоми на предменструален синдром и болки в стомаха

Киселото мляко с неговите естествени пробиотици влияе много добре на стомашните разстройства, както и върху симптомите на месечния цикъл. Една кофичка кисело мляко на ден ще ви помогне да се отървете от болките.

Лек срещу болки, причинени от ендометриоза

Неприятното и болезнено състояние ендометриоза може да се повлияе изключително добре от овеса. Овесената каша или разтворените в кисело мляко овесени ядки са прекрасен ефикасен вариант за борба с болките, причинени от ендометриозата. Овесът не съдържа глутен, който е причинител на много възпалителни процеси в човешкия организъм и е благоприятен при това възпалително състояние.

Лек за облекчаване на болки в гърба

Гроздето може да помогне да възстановите здравето на гърба си, тъй като спомага за отпускане на кръвоносните съдове и подобряване на притока на кръв към увредените тъкани. Това е страхотна новина за прешлените на гърба, които страдат най-вече от стеснения и притискания.

Коментирай
Свободно време