Повечето дами биха искали да имат среден до голям бюст, защото смятат, че това е по-секси, женствено, че би ги накарало да се чувстват по-привлекателни в леглото и т. н.

Малките, стегнати и добре оформени гърди също имат своите предимства, които не са никак малко.

Ето някои от тях.

Усещате по-голямо удоволствие в леглото

Според изследователи от Университета във Виена, дамите, които са с голям бюст са с 24% по-малко чувствителни от тези дами, чиято гръдна обиколка не е толкова голяма. Според тях дамите с малки гърди изпитват по-голямо удоволствие по време на секс или любовна игра, когато партньорът им докосва гърдите.

Изглеждате по-млади

След една определена възраст, освен фините бръчици, друго, което издава възрастта на жената е нейният бюст. Логично по-големите гърди се отпускат по-бързо и кожата на деколтето се набръчква също по-бързо.

Ако сте от дамите с малки гърди, трябва да се радвате, защото при вас разгадаването на точните ви години ще бъде трудно или поне така казват психолозите.

Може да носите рокли и бюстиета без да се налага да поставяте допълнително презрамки за разлика от големия бюст, при който и въпреки тях деколтето ви да изглежда тежко и отпуснато. Малките и стегнати гърди правят визията по-елегантна и улесняват значително избора ви на дрехи и бельо.

Още по темата

Според изследване дамите с по-малък бюст по-лесно могат да привлекат вниманието на финансово стабилни и успели мъже, за разлика от дамите с големи гърди, които привличат предимно лошите момчета.

Когато жената преглежда сама гърдите си или посети профилактичен преглед при мамолог, при по-малките гърди, по-лесно се установяват симптоми на някакъв здравословен проблем.

Спестявате си болките в гърба

Едно от най-големите предимства на малкия бюст е, че няма да ви кара да страдате от болки и напрежение в гърба. Някои дами с големи бюстове страдат не само от факта, че не могат да намерят подходящо бельо, но и се оплакват от чести болки в гърба и трудности при изпълнението на определени физически активности като бягане например.

Снимка: photl.com