В последните години на пазара могат да бъдат открити разнообразни козметични продукти, които са направени от 100 процента натурални съставки. Те ухаят приятно и се грижат за доброто здраве и красота.

Сред богатия избор от бебешка козметика, дезодоранти, лосиони, кремове, може да намерите и паста за зъби. Споделяме няколко естествени и здравословни алтернативи, които могат да заменят обикновената паста или да бъдат вашето решение, когато сте останали без паста за зъби.

Морска сол

Морската сол е един от най-добрите варианти за почистване на зъбите. Нейните полезни съставки помагат да избелите зъбите си и да ги поддържате здрави. Освен това морската сол спомага и за заздравяването на венците.

Сложете малко количество от нея във вода и след това потопете четката за зъби. Веднага ще усетите зъбите си по-чисти. Може да добавите и няколко капки етерично масло например от мента, канела и други за повече свежест.

Сода за хляб

Често е използвана за домашно избелване на зъбите. Содата спомага за премахването на плаката, която се е натрупала, избелва и поддържа венците здрави. За да си направите паста от нея, ще ви трябва сода за хляб и ментово етерично масло. Направете фина паста и измийте зъбите си. Ще почувствате свежест и чистота в устата си.

Още по темата

Билки на прах

Комбинирайте няколко вида билкови съставки, които са направени на фин прах, които да смесите с малко вода. С получената паста измийте зъбите си. Това ще ви помогне да освежите дъха си и избелите зъбите си.

Кокосово масло

Кокосовото масло има антибактериално действие. Счита се за една от най-добрите естествени алтернативи за почистване на зъбите. Може да поставите малко количество от него на четката си за зъби и така да ги изчеткате. Друг здравословен вариант е да го смесите с малко количество морска сол или сода за хляб.