Здраве и красота

Най-канцерогенните храни

Кои храни задължително трябва да се избягват?

07.06.2014г. / 16 00ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

4. Рафинирано брашно

Рафинираното брашно е проклятието на съвременното човечество! То причинява храносмилателни проблеми, затлъстяване и рак. Високият му гликемичен индекс го прави и основен причинител на диабет. Освен това ускорява растежа на вече наличните ракови клетки.

3. Култивирана риба

Риба, която е отглеждана в изкуствени условия в развъдници, няма онези витамини, които би трябвало да дава месото от риба на организма. Това е така заради многобройните антибиотици и химикали за пречистване, с които се тъпчат изкуствените водоеми.

2. Чипс

чипсовете са не само заредени до максимум с мазнини, трансмазнини, празни калории, но също така са и препълнени с консерванти, изкуствени овкусители и подобрители, натриев глутамат (вкусов активатор, получен от сол на натрия и глутаминовата киселина) и други химикали! Истинска канцерогенна бомба!

1. Газирани напитки

Това е същински склад за канцерогенни вещества! Химикали, захари, изкуствени ароматизатори и подобрители на вкуса, изкуствени оцветители – можем да изброяваме цяла вечност, но фактите са неоспорими. Газираните напитки са един от водещите канцерогенни фактори в днешно време.

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
изи ( преди 5 години )
Въпросните храни ги продават масово в хранителните магазини-какво да се прави ???
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
6 rate up comment 1 rate down comment
Кристин Бауатенг ( преди 9 години )
Защо пишете небивалици ? Какво и е на рафинираната захар ? Яжте си от всичко по - малко и така. Ако не да си ходиме на село и да ядем био храниот кравата и козата.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
1 rate up comment 9 rate down comment
До 3 ( преди 10 години )
Моляте отиди и се застреляй някаде, че говориш такива глупости дето ги няма по света. Вземи прочети малко медицинска литература преди да пишеш такива безумни простотии.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
16 rate up comment 1 rate down comment
до 2 ( преди 10 години )
Интересно какъв диетолог си и къде си учила щом си съгласна? Повечето от тези глупости са генерализации, което ги прави неверни! Най-малкото НЯМА научни изследвания, които да потвърждават колко е канцерогенна дадена храна. Ще дам пример с консервирана риба - аншоата се консервира и е точно обратното на вредна според една камара изследвания. Дори се дава на хора с анемия в едно такова и има удивителен ефект. Глупости от сорта на "увеличава броя ракови клетки" са престъпни, защото отново няма научни изследвания...та *** лекари дори не знаят какви точно са раковите клетки, че да знаят кой ги увеличава. Ракови клетки в организма НЯМА - това са нормални клетки, които реагират на много силно токсичен дразнител. Ако хапнеш пържени картофи, те са дразнител, но човешкият организъм може лесно да пречисти последствията. Ако години наред ядеш пържено, захар и луканки, то има натрупване, което кара тялото да реагира като "обгражда" токсичните елементи с клетъчна маса - ТОВА Е РАКЪТ! Не бъдете *** да си мислите, че ако хапнете една бисквита ще хванете рак, но живейте пълноценно и компенсирайте с антиоксиданти, следете теглото и мазнините в тялото си. Така ви гарантирам, че рак няма да хванете.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
5 rate up comment 4 rate down comment
до деси ( преди 10 години )
Защо, деси, какво те притесни? Аз съм диетолог и съм съгласна с нещата в статията.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
8 rate up comment 6 rate down comment
Desi ( преди 10 години )
айде, като превеждате чуждестранни статии да не е мотамо. съобразявайде ги малко и с българската действителност.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар