4. Рафинирано брашно

Рафинираното брашно е проклятието на съвременното човечество! То причинява храносмилателни проблеми, затлъстяване и рак. Високият му гликемичен индекс го прави и основен причинител на диабет. Освен това ускорява растежа на вече наличните ракови клетки.

3. Култивирана риба

Риба, която е отглеждана в изкуствени условия в развъдници, няма онези витамини, които би трябвало да дава месото от риба на организма. Това е така заради многобройните антибиотици и химикали за пречистване, с които се тъпчат изкуствените водоеми.

2. Чипс

чипсовете са не само заредени до максимум с мазнини, трансмазнини, празни калории, но също така са и препълнени с консерванти, изкуствени овкусители и подобрители, натриев глутамат (вкусов активатор, получен от сол на натрия и глутаминовата киселина) и други химикали! Истинска канцерогенна бомба!

1. Газирани напитки

Това е същински склад за канцерогенни вещества! Химикали, захари, изкуствени ароматизатори и подобрители на вкуса, изкуствени оцветители – можем да изброяваме цяла вечност, но фактите са неоспорими. Газираните напитки са един от водещите канцерогенни фактори в днешно време.