Здраве и красота

3 фитнес мита, на които никога да не вярвате

Фитнес митовете са много привлекателни, но...

05.07.2014г. / 13 40ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Фитнес митовете са много привлекателни. Именно затова са се превърнали в митове, защото онова, което прокламират звучи лесно и бързо. Хората, борещи се с килограмите и мъчещите се да изваят сносна фигура, са склонни да се доверяват и да стават жертва на тези легенди, което помрачава сериозно резултатите и пречи на избирането на истински полезна и ефективна фитнес програма.

Кои са най-вредните и погрешни схващания по отношение на фитнеса, на които никога да не вярвате?

Упражненията за абдоминалните мускули ще ви помогнат да стегнете корема и да намалите талията.“

Абсолютно погрешно, според фитнес специалисти. Единственият начин да редуцирате мазнините по корема е чрез диета. Можете да работите за коремните мускули, това би било чудесна притурка към отслабвателната ви диета. Но не очаквайте резултати от коремните преси и вдигането на тежести, ако продължавате да консумирате вредни и мазни храни!

Най-добрият начин да се отървете от мазнините в коремната област е съчетанието между подходяща диета и кардио-упражнения. Това задължително изисква да забравите за заведенията за бързо хранене, пърженето и захарта.

Яжте много пресни плодове и зеленчуци, месо с ниско съдържание на наситени мазнини, риба и полезни мастни киселини. Стремете се да се упражнявате поне по 30 минути на ден.

Свързани статии

„Можете да намалите обиколката на дадена част от тялото. Трябва само да изберете упражнения за тази част.“

Грешно! Без значение колко се стараете да вталите именно бедрата си, ако генетично те са по-едри, няма диета или упражнение, което да ги накара да заприличат на бедрата на Адриана Лима. Дори да редуцирате теглото си, вероятно бедрата ви ще продължат да са по-едри от желаното.

Често при спазване на диета с отслабвателна цел, тялото редуцира теглото по индивидуални механизми. Колкото и да ни се иска да изваяме фигурата на определени места, неминуемо диетата ще се отрази и там, където не желаем това да се случва.

Затова ако правите диета, само за да намалите обиколката на талията, знайте, че има огромна вероятност обиколката на бюста ви да намалее паралелно. За съжаление!

„Винаги има пряк път!“

Абсолютно невярно твърдение! Много фитнес режими и диети за бързи резултати пропагандират изключително екстремно сваляне на килограми и скоростно отглеждане на мускулен релеф, но практически това не е вярно!

Дори и да постигнете някакъв ефект, следвайки подобна програма, той ще е крайно мимолетен.

Правилното хранене и правилният начин на тренировка са постоянни величини. Хората трябва да разберат, че красивата фигура е плод на здравословен начин на живот, постоянно и непрестанно.

Не очаквайте, че за 2 седмици ще превърнете фигурата си в изключително изваяно произведение на изкуството! Нужни са време и постоянство.

Коментирай