Цветотерапията е техника, която се използва за различни цели. С нейна помощ може да облекчите различни физически и психически неразположения. За този вид терапия се смята, че може да помогне ефективно и за намаляване и контролиране на апетита и за подобряване на метаболизма.

Според Аюрведа цветовете на дъгата са свързани със седемте чакри. Всяка чакра, от своя страна, е свързана с определена жлеза. Правилното използване на цветовете помага за лечение на заболявания и за ефективното намаляване на килограмите.

Ако търсите ефективен начин да намалите апетита, да останете в добро настроение и изпълнени с енергия, да не нарушавате вашата здравословна диета, запишете си кои цветове могат да ви бъдат в помощ.

Син цвят

Синият цвят е първи в списъка на цветовете, които потискат апетита. Специалисти съветват, ако искате да намалите апетита си и да не се изкушавате всеки път при отварянето на хладилника, сменете светлината в него със синя.

Разбира се бихте могли да се заобиколите с красиви предмети или пейзажи във всички варианти на синьо, за да останете в добра форма.

Бял цвят

Той е подходящ за онези от вас, които страдат от така нареченото емоционално хранене. За да намалите стреса след дългия работен ден, винаги имайте у дома бели ароматни свещи, бели кърпи за баня и бели свежи цветя.

Жълт и оранжев цвят

Хубаво е всекидневно да се съсредоточавате 20 минути върху тези топли и слънчеви цветове. Освен, че ще подобрят вашето настроение, ще ви помогнат да се придържате към диетата, която спазвате без да изглеждате и да се чувствате зле.

Най-лесният начин да се фокусирате върху тях е да носите слънчеви очила, чийто стъкла контрастират леко в жълто или оранжево.

Терапията с тези цветове ще ви помогне за загубата на тегло, ще подобри паметта ви и ще повиши ефективността на всички органи в тялото ви.

Червено

В смисъла на цветотерапията няма как да не споменем и червеният цвят. От него се нуждаете по 10 минути на ден, за да подобрите метаболизма си. Опитайте се всекидневно да го съзерцавате по 10 минути.

Още по темата

Пийте кафето си в порцеланова червена чаша, носете червени дрехи, хапвайте повече червени плодове и зеленчуци. Червеният цвят ще подобри вашите концентрация, креативност, циркулация на кръвта, ще намали депресията и ще намали апетита ви.

Зелено и лилаво

Тези два цвята, особено в комбинация, са едни от най-добрите за загуба на тегло. Ако имате проблем с контрола на апетита, опитайте се да се заобиколите с цветни снимки и предмети в тези цветове в кухнята или трапезарията.

Със сигурност ще намалите апетита и ще ви бъде по-лесно да изгорите излишните калории. Зеленото ще ви помогне да запазите и баланса и да се чувствате по-спокойни. Лилавият цвят увеличава творческата дейност, повишава имунитета.

Снимка: Freeimages