Чудните ползи за здравето от кашуто

Защо да хрупкаме кашу по-често?

01.08.2014г. / 15 10ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Кашуто е любима ядка на мнозина. Нежната му структура го прави лесно за хрупкане, дори и за хора с по-чувствителни зъби. Приятно солено е и няма опасност да развалите диетата си с него, напротив! Защо е добре да си похапвате кашу поне 3 пъти седмично?

Свързани статии

То е препълнено с витамини и минерали! Изключително богато е на магнезий, желязо, витамин В6, калций, сложни въглехидрати и фибри.

За какво още е полезно кашуто?

Предпазва от рак

Редовната му консумация предпазва организма от развитие на туморни клетки. Тези ядки са добър източник на антиоксиданти – есенциални в борбата с рака. Освен това флавоноидите, намиращи се в кашуто подпомагат ролята на антиоксидантите, което го прави още по-ефективно в този аспект. Най-ефикасно е кашуто при предпазване на дебелото черво от развитие на ракови образувания.

Сърдечносъдова система


Кашуто има ниско съдържание на мазнини, но съдържа олеинова киселина, която активно бори лошия холестерол. Олеиновата киселина в комбинация с антиоксидантите е мощен механизъм за регенерирането на клетките на кръвоносните съдове. Това ги прави здрави и еластични.

Здрава коса

В кашуто се съдържа елементът мед, който много съществено участва в оцветяването на косата, тоест, предпазва от ранно побеляване.

Здраве на костите

Калцият и магнезият са много важни за здравето на костите. Именно заради големите количества на тези два елемента, кашуто е много полезно за опорно-двигателния апарат. Освен това здравето на зъбите и венците се подобрява при редовна консумация на вкусната ядка.

Снимка: Thinkstock

Коментирай