Грижата за лицето е от първостепенно значение както през зимата в студените дни, така и през лятото, когато кожата изпитва неимоверни жеги, ветрове и сухота. Като прибавим и солената морска вода по време на ваканцията картината става доста зловеща за вашето лице. 

Именно заради това хидратирането е много важно през цялата година. Но то няма да се случи от самосебе си, трябва вие да вземете активно участие в тази процедура. За целта ви предлагаме да опитате 5 от най-добрите и изпитани хидратиращи маски, които можете да си направите у дома без да харчите много пари за козметични продукти.

Хидратираща маска с банан

Кой се нуждае от ботокс при положение, че природата ни е дала банан?! Можете да използвате банана като натурално, домашно приготвено средство за дълбоко овлажняване на кожата на лицето. Така тя ще стане по-мека, гладка и свежа.

Какво ви е нужно?

  • 1 банан
  • ¼ чаша кисело мляко
  • 2 супени лъжици мед

Намачкайте банана добре. Смесете го с млякото, прибавете меда и разбъркайте много добре, докато се получи мека каша. Нанесете върху добре почистена кожа и оставете да подейства за около 30 минути. 

Изплакнете с топла вода. 

Хидратираща маска с кисело мляко и портокал

Какво ви е нужно?

  • 1 чаша кисело мляко
  • 1 чаена лъжичка прясно изцеден сок от портокал 
  • 1 чаена лъжичка желе от алое вера

Смесете всички продукти и разбъркайте много добре, за да се смесят хубаво съставките. Нанесете кашата върху добре почистена кожа. Оставете да подейства за около 30 минути или докато изсъхне. След това изплакнете с хладка вода. 

За още по-пълноценен хидратиращ ефект опитайте нашите предложения за домашни маски, с които ще подхраните и овлажните кожата на лицето! 

Хидратираща маска за лице с авокадо и мед

Маска с краставица за хидратиране на лицето

Подхранващи маски за всеки тип кожа