Здраве и красота

Трикове за уморени и подпухнали очи

Кубчета лед...

24.09.2014г. / 12 29ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Сутрин или след дълги часове работа пред компютър и на изкуствена светлина очите са първи, които подсказват за умора. Усещаме напрежение, тежест, понякога са и леко зачервени. Но тук има няколко домашни трика, които доказано могат да помогнат за облекчаване на неразположението.

Краставица

Това е стар и изпитан лек при уморени очи. За да има оптимален ефект краставицата трябва да бъде добре изстудена. Отрежете няколко колелца и ги приложете върху клепачите. Дръжте резените около 10 минути, като може да сменяте вече затоплилите се със студени.

Краставиците са с високо съдържание на вода, което от своя страна ще помогне да се намали подуването около уморените ви очи. Не само ще намалите напрежението в очите, но и ще се погрижите за кожата около тях.

Мляко

Студено мляко също може да бъде лек за уморените очи. Трябва ви добре изстудено прясно мляко. Потопете памучен тампон в него и го приложете върху клепачите. Трябват ви около 10 минути, за да се почувствате отново свежи. След това по желание може да изплакнете с чиста вода.

Кубчета лед

Винаги трябва да имате във фризера една формичка с билкови кубчета лед. Сварете отвара от лайка и след това я замразете във фризера. Щом почувствате нужда да освежите погледа си, сложете едно-две кубчета в памучна кърпа или тензух (никога не нанасяйте директно ледени кубчета върху кожата, ще се образуват капиляри). След това ги приложете върху и около клепачите за няколко минути.

Свързани статии

Чай

Билковият и зеленият чай са богати на антиоксиданти, които работят чудесно за отмора на уморените очи. Билките имат противовъзпалителен ефект и помагат да успокоите напрегнатите очи. Сварете две или повече торбички чай, поставете ги в хладилника за няколко минути, а след това, както резените краставица, ги приложете върху клепачите.

Алое вера

Алое вера съдържа витамини и антиоксиданти, които могат да се справят с уморените и подпухнали очи с лекота. Алое вера помага да се подобри циркулацията на кръвта. Нанесете 100% гел от растението около очите, но внимавайте да не попадне в тях.

Коментирай