Здраве и красота

Домашен сапун за всеки тип кожа

Как да си го направим сами?

28.09.2014г. / 08 22ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Изключително много харесваме козметиката, която сме си закупили от специализираните магазини, но определено оценяваме скрития чар на това да приготвиш нещо сам.

Точно две са причините: първо, че знаем точният състав на продукта и второ, че сме изключително горди с постигнатия резултат.

Домашният сапун е един от най-лесните за приготвяне продукти, защото „носи“ на много и разнообразни продукти, които всеки да подбере според собствения си вкус.

Ето една от многото лесни рецепти за приготвяне на сапун у дома, който е подходящ за всеки тип кожа.

1 и 1/2 чаши база за сапун от козе мляко

4-6 капки етерично масло от лимон

Сухи корички от 3-4 лимона

Загрейте основата от козе мляко в микровълнова на висока температура, като разбърквате на интервали от 15 секунди, докато се стопи напълно.

Комбинирайте получената смес с билки и продукти по ваш избор, като добавите няколко капки от етеричното масло заедно с корите от лимон. Разбърквайте добре, докато се уверите, че съставките са се разпределили равномерно.

След това изсипете сместа по равно в предварително подготвените калъпи и изчакайте да се втвърдят добре, поне за един час.

Можете да добавите всякакъв набор от билки, като ако желаете да използвате по-голямо количество от тях – накиснете ги предварително в гореща вода за поне 10 минути, за да могат да се смесят добре със сместа.

Коментирай