Здраве и красота

3 стъпки за детоксикиране на косата

И косата има нужда от основно пречистване

30.10.2014г. / 13 38ч.
Илияна Николова
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Когато се заговори за детоксикиране сме свикнали да асоциираме това с пречистване на кожата или организма. За детоксикиране на косата надали някой се сеща. А това е не по-малко важно от останалите видове пречистване.

Косата понася много вредни влияния всеки ден, и поради тази причина има силна нужда от подпомагане. Затова можете да я пречистите в няколко стъпки.

Стъпка 1 – Измийте

За да почистите добре скалпа и косата, смесете ½ чаша сода за хляб и 3 чаши топла вода. Благодарение на изключителните си свойства, содата за хляб почиства в дълбочина и то много по-добре от много химически продукти.

Намокрете косата добре. Изсипете сместа от содата върху главата и втрийте с масажни движения. Накрая изплакнете с топла вода.

Стъпка 2 – Укрепване

Пригответе смес от мед, филтрирана вода и ябълков оцет. Съотношението трябва да е 1 супена лъжица мед, 1 супена лъжица оцет и 3 супени лъжици филтрирана вода.

Свързани статии

Медът е естествено антибактериално и противогъбично средство, което лекува успешно гъбички по кожата, пърхот и раздразнен, сух скалп. Освен това намалява чупливостта на косъма и овлажнява космения фоликул.

Намокрете косата и масажирайте скалпа със сместа като обръщате повече внимание на краищата.
Добре е да поседите няколко минути със сместа върху косата, преди да отмиете.

Стъпка 3 – Третирайте повредената коса

За да помогнете на увредената си коса, смесете ½ чаша зехтин или бадемово масло с 1 супена лъжица балсам за коса. Разбъркайте добре сместа в купа. Съставките трябва да се загреят в микровълновата за няколко секунди.

Нанесете сместа на влажна коса, като подчертано наблегнете на краищата отново. Покрийте косата с кърпа или шапка за душ за около 20 минути преди да изплакнете.

Коментирай