Вече определено се усеща значителното застудяване и разликите в температурите. Колкото и да обичаме зимните дни с техните несравними уютни и топли празници, те носят със себе си и няколко минуса...особено когато става въпрос за нежната ни кожа.

Всички знаем, че през последните месеци на годината сме изложени на много по-неблагоприятни условия и често се налага да се справяме със суха кожа, зачервявания и неприятно усещане.

За да избегнем всичко това, предлагаме няколко съвета за специална грижа, които определено дават резултат.

Шал

Красивият аксесоар от лятото, с който не се разделяхме нито на плажа, нито вечер, има своето полезно приложение и през зимните дни. Поставянето на такъв спомага за предотвратяването на различни видове раздразнения и зачервявания, тъй като предпазва нежната кожа на лицето от силните ветрове. Увийте врата, брадичката и бузите всеки път щом прекрачите прага на дома си.

Пийте вода

Сухата кожа не е резултат само на неблагоприятни атмосферни условия, а често крие своето начало от цялостна дехидратация на тялото. За да се поддържате здрави, в добра кондиция и красив външен вид, спазвайте правилото за поне литър и половина вода на ден.

Добре е да си създадете навика да консумирате и фрешове, тъй като по този начин ще си набавите и необходимата дневна доза витамини.

Още по темата

Нощен крем

Ако страдате от суха кожа, вашата козметична рутина в никакъв случай не трябва да се ограничава до използването само на дневен крем. Задължително е да се снабдите с нощен такъв, който е с много по-дълбоки хидратация и действие, тъй като през нощта осигурявате повече време без допълнително наслагване на козметични продукти и грим.

Овлажнявайте

Концентрирайте закупуването на козметиката около хидратиращи продукти с високо съдържание на различни естествени масла и витамини. Природните съставки са сред най-скъпите такива, но пък са една добра инвестиция, тъй като са със значително по-добър ефект върху кожата и осигуряват дълготрайност.

Ексфолирайте

Ексфолирането на кожата е един от най-добрите начини да се справите с мъртвите клетки и да стимулирате регенерирането на кожата. Голям плюс на този тип процедури е, че позволяват много по-ефективно и бързо хидратиране, тъй като спомагат за пълното абсорбиране на подходящия овлажняващ крем.