Здраве и красота

Защо да добавим бадемово масло в процедурите за красота?

Естествената съставка е много полезна

10.01.2015г. / 08 45ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ако има нещо, с което сме съгласни да правим жертви, то определено не е красотата.

По-скоро бихме преследвали поговорката, че „Красотата изисква жертви.“

Именно поради тази причина, всички жени жертваме изключително много време и усилия в откриването на най-подходящите и ефективни процедури, методи и съставки.

Говорили сме много пъти за незаменимата роля на естествените продукти и за благоприятното им влияние във всеки един аспект на красотата.

Днес ще засегнем темата за бадемовото масло. Леснодостъпният продукт е подходящ за възстановяване както на косата, така и на кожата.

Как и защо, вижте сами.

Свързани статии

Бадемово масло за косата

Свойството на продукта да хидратира е с много добър ефект върху косата. Високото съдържание на витамин Е, комбинирано с важни минерали, спомага за дълготрайното и бързо възстановяване на изтощена коса. Можете да го използвате като леко впръсквате малко количество в косата, докато все още е мокра.

Ако искате да направите маска с бадемово масло, преди да измиете косата, нанесете по цялата глава с масажни движения, поставете кърпа и оставете да подейства между 15 и 45 минути.

Бадемово масло за кожата

Произходът на маслото го прави много подходящо за използване върху всякакъв тип кожа. Не се притеснявайте, независимо дали сте със сух, мазен, чувствителен или комбиниран тип кожа.

Бадемовото масло лесно се абсорбира от кожата, оставяйки след себе си добре почистено, меко и здраво лице. Можете да го нанасяте директно върху кожата, като най-добре е да го правите непосредствено след баня.

Бадемово масло за масаж

За дамите, които оценяват истинските предимства на добрия ароматен масаж, предлагаме лесна рецепта за домашно приготвено масло. Единственото, което ви остава, е да намерите кой да ви масажира.

На всяка чаена лъжичка бадемово масло можете да добавите между 4 и 10 капки от любимия си етеричен аромат. Нанасяйте с масажни движения върху цялото тяло и не се притеснявайте за странични ефекти и съдържание на странни съставки – всичко е натурално и подхранва кожата.

Коментирай