Здраве и красота

Етерични масла за стимулиране на чакрите

Как да подобрите вашата сексуалност?

15.01.2015г. / 17 40ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Един от най-добрите методи за подобряване на физическото и емоционално здраве е прилагането на етерични масла. Следващите редове ще ви запознаят с масла, които са били използвани в продължение на векове заедно с йогата, за балансиране на системата от чакри. Чакрите, това са енергийните възли в човешкото тяло.

Маслата, които отговарят на всяка една чакра, по желание може да ползвате и в комбинация и с други, като зехтин или кокосово масло и да ги приложите външно чрез втриване в съответната зона. Като алтернатива може да опитате ароматерапия или да приемате маслата под формата на капсули.

Муладхара – коренна чакра

Тя се намира в основата на гръбначния стълб в областта на опашната кост. Това е мястото, където се крие нашето чувство за сигурност. С леки масажни движения нанесете масло от пачули, за да засилите чувството на заземяване и стабилност.

Сакралната чакра – Свадхиштхана

Намира се в долната част на корема (около 2 см под пъпа), в близост до гениталиите и за нея се смята, че отговаря за креативността и сексуалността. Масло от иланг иланг и сандалово дърво, ще подействат като мощен афродизиак и ще подпомогнат вашите сексуални и репродуктивни енергии.

Манипура – чакра на слънчевия сплит

Намира се в горната част на корема, в областта на стомаха и отговаря за увереността и самочувствието. Използвайте масло от канела или мента, за да затоплите или охладите излишния огън в тази система.

Анахата – сърдечната чакра

Намира се в центъра на гърдите, точно над сърцето. Ароматът на розата е свързан с нашето сърце и подобрява романтиката и любовта. Маслото от роза ще помогне и за облекчаването на депресията и безсънието.

Вишуддха – гърлена чакра

Намира се в областта на гърлото и е смятана за центъра за себеизразяването. Използвайте масло от евкалипт, за да прочистите синусите и да лекувате болното гърло или кашлица.

Свързани статии

Аджня – чакра на челото

Ще я откриете в областта на челото и очите.

За нея се смята, че е вратата към нашата интуиция. Подходящо масло за стимулиране на тази чакра е лавандуловото масло. То действа успокояващо, помага и при главоболие. С негова помощ ще успокоите ума и ще достигнете високо ниво на съзнание.

Сахасрара – хилядолистник

Намира се в най-горната част на главата (на върха на главата) и е нашата универсална възможност за свързване към красотата и духовността. Тя се активизира, когато сте успели да балансирате останалите шест чакри.

Подходящо масло за стимулирането й е масло от тамян, което носи душевен мир и яснота.

Снимка: thinkstock

Коментирай
0 rate up comment 0 rate down comment
Анонимен ( преди 9 години )