Здраве и красота

Задължителна козметика за дамската чанта

Какво не трябва да забравяме?

10.02.2015г. / 11 10ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Дамската чанта е малкото съкровище на всяка жена, което далеч не е толкова малко. Свикнали сме да побираме почти целия си живот вътре – като се започне от документи, ключове, напитки, понякога храна и разбира се, козметика.

Сигурни сме, че забравянето на което и да е, освен продуктите за поддържане на добър външен вид, може да се преживее.

Съставихме лесен списък с козметиката, която задължително трябва да държите в своята дамска чанта, за да бъде наблизо точно в момента, в който трябва да изглеждате най-добре.

Ето какво да не забравяте.

Свързани статии

1. Коректор

Както добре знаем, основата за грим е най-важна. През деня обаче подлагаме всеки един козметичен продукт на изпитания като мръсотия, вятър, пипане с ръка и допиране до различни материи и повърхности. Винаги е добре да имате коректор, с който да коригирате „пукнатините“ в грима. Особено ако ненадейно се окаже, че започва да ви излиза пъпка и зачервяването вече си личи.

2. Червило

Това е козметичният продукт, за който смятаме, че няма смисъл да се аргументираме. Нищо не акцентира върху красиви устни така, както червилото. Желателно е винаги да държите цвят, който отива на всичките ви силуети, за да знаете, че притежавате „важно“ оръжие, с което за секунди да станете по-привлекателни.

3. Парфюм

Добре е да намерите малък флакон за път или тестер, който да пълните с вълшебната и разпознаваема течност. По този начин няма да заемате излишно място в чантата и винаги ще ухаете невероятно.

4. Лак за нокти

След като се лакирате, задължително приберете лака в чантата. Натовареното ежедневие често ни сблъсква буквално с различни повърхности, които могат да обелят част от лака. Тъй като винаги трябва да сте на ниво и в безупречен вид, лакът трябва да бъде в дамската чанта.

5. Крем за ръце

Нищо не е по-привлекателно от нежна и мека кожа на ръцете. Тъй като именно по този начин комуникирате най-често с познати и непознати хора, не позволявайте да оставите неправилно впечатление.

Освен това, ако перфектно изправената ви коса изведнъж започне да стърчи, можете да използвате съвсем малко количество, което да разтриете в ръцете и да „пригладите“ косъмчетата.

Коментирай