Здраве и красота

Еликсир за извайване на фигура

Винаги в добра форма

07.03.2015г. / 09 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

В борбата с излишните килограми е важно не само да спортуваме редовно, но и каква храна консумираме. Балансираното хранене включва изобилие от пресни плодове и зеленчуци, достатъчно количество полезни протеини и умерено количество полезни въглехидрати.

Към всичко това, трябва да приемаме достатъчно количество вода, билкови чайове, а специалисти съветват да включим и определени подправки, които допълнително стимулират метаболизма. Такива са лют червен пипер, канела, джинджифил и други.

Когато някои от тези подправки се комбинират с други полезни натурални съставки, се превръщат в еликсир за извайване на фигурата. Следващата рецепта е за онези от вас, които спазват здравословен хранителен план, спортуват, но искат допълнително да ускорят изгарянето на излишните мазнини.

Рецептата е за еликсир топящ мастни натрупвания, а съставките в него са богати на витамини от групата В, желязо, магнезий и фосфор, също така намаляват умората и стимулират баланса на полезни чревни бактерии.

Запишете си необходимите съставки:

  • 120 грама хрян
  • 2 супени лъжици настърган корен от джинджифил
  • сокът на 3-4 лимона
  • 3 супени лъжици мед
  • 2 супени лъжици канела

Поставете в блендер всички съставки и разбъркайте до получаването на еднородна смес. Съхранявайте еликсира в стъклен буркан в хладилника.

Свързани статии

Приемайте от него по една чаена лъжичка два пъти дневно, преди хранене или спорт. Еликсирът трябва да се консумира в продължение на поне 2 седмици, като след това може да направите кратка пауза.

Коментирай
1 rate up comment 1 rate down comment
. ( преди 9 години )
след което ще останете без стомашна лигавица и така или иначе ще отслабнете, защото ще сте стежък гастрит.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време