Здраве и красота

Чесново масло при ставни проблеми

За облекчаване на болките и подобряване на подвижността

16.04.2015г. / 13 55ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

С напредването на възрастта подвижността на ставите намалява. Появяват се скованост, болка, подуване и зачервяване около засегнатите места. Специалистите препоръчват извършването на леки физически натоварвания, нанасяне на мехлеми, прием на медикаменти, специални бани и други.

Но подобряването на подвижността на ставите може да направите и у дома с помощта на естествени средства, като чесново масло. То ще ви помогне бързо да намалите отока и болката в ставите и да подобрите подвижността им. Как да си го приготвите?

Ще ви бъдат необходими 300 г стар чесън и 1 литър растителна мазнина. Стрийте чесъна с помощта на преса и го сложете в голям буркан. След това го залейте с мазнината и разбъркайте.

Съхранявайте сместа на тъмно място и на стайна температура в продължение на две седмици. Важно е всеки ден да разбърквате съдържанието. След това маслото се прецежда през тензух. Всяка вечер нанасяйте от него с леки масажни движения върху проблемните места.

Свързани статии

По възможност поставете марля и увийте вълнен шал, за да се получи загряващ ефект. На сутринта вземете топъл душ. Облекчението ще настъпи още при първите дни на терапията.

Чесънът спомага за подобряването на кръвообращението, като по този начин допринася за възстановяването на ставите.

Коментирай