Здраве и красота

Смутита, подходящи за диетата ви

Богати на фибри, витамини и минерали

20.04.2015г. / 09 50ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Когато спазваме диетичен хранителен план, е важно в менюто ни да не липсват хранителни елементи, които ни поддържат енергични, здрави, сити и в добро настроение.

Закуската е най-важното хранене за деня. Ето защо можете да започвате вашите сутрини с чаша питателно смути, което да ви осигури ситост, да е приятно на вкус и да помага в изгарянето на излишните мазнини.

Запишете си следващите няколко рецепти и ги направете част от вашата диета.

Смути за подобряване на метаболизма

Започнете деня си с напитка, богата на витамини, фибри и минерали, които спомагат за изгарянето на излишните мазнини и ускоряват метаболитните процеси.

В кухненски блендер сложете 2 чаши натурално кисело мляко, 10 сурови бадема, половин чаена лъжичка канела, 10-15 ягодки и супена лъжица мед. Това питателно смути няма да повиши нивата на кръвната ви захар и ще ви даде един енергичен старт на деня.

Смути с шоколад и ягоди

По време на диета хапването на шоколад не е забранено, но е добре да се съобразявате с грамажа, както и с вида му. Препоръчваме ви да хапвате черен шоколад с поне 70% съдържание на какао. Него може да използвате и в следващата рецепта за шоколадово смути.

Трябват ви една чаша прясно мляко, може и бадемово или оризово, 30-40 г натурален шоколад, 10 пресни ягоди, 7-8 сурови бадема. Напитката има свеж вкус, а шоколадът в нея ще ви помогне да запазите доброто настроение през целия ден.

Свързани статии

Смути с ябълки и ленено семе

Добавянето на ленено семе към диетата ви също ще спомогне за по-бързото и ефективно изгаряне на излишните мазнини.

Започнете деня с чаша смути приготвено от 2 чаши прясно или кисело мляко, а може и комбинация от двете млека, 10 сурови бадема, 1 голяма ябълка, 1 чаена лъжичка ленено семе. Напитката има прекрасен вкус, а лененото семе ще ви помогне да се усещате сити през цялата сутрин.

Смути с банан и фъстъчено масло

Интересна комбинация, която ще ви осигури около 360 калории на закуска. Смесете ½ чаша нискомаслено прясно мляко, ½ чаша нискомаслено кисело мляко, 2 супени лъжици фъстъчено (био) масло, ? банан, 1 чаена лъжичка мед, няколко кубчета лед.

Коментирай