Здраве и красота

Как оптически да изтъним лицето с грим?

Техники за фини линии

14.05.2015г. / 13 42ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Едно от ценните неща на грима е, че ни дава възможност да поставим акценти върху всички наши предимства и умело да прикрием своите недостатъци.

Много отдавна козметичната индустрия акцентира не просто на техники за постигане на гладка кожа и красиви очи, а на цялостно конструиране на линиите.

Вече можете да изглеждате с естествено красиви скули с правилни продукти и няколко движения.

Сред най-желаните ефекти, търсени от жените, е оптическото оформяне на лицето така, че да изглежда по-слабо и фино.

Как да постигнете това, вижте тук.

Свързани статии

1. Правилни сенки

Всичко в оптическите измами с грим рано или късно стига до правилните светлосенки. Пример за това сред звездите на червения килим е Ким Кардашян, която ежедневно демонстрира техники за контуриране. Основният принцип, по който работи играта с цветовете е, че тъмните нюанси прикриват недостатъци, а светлите поставят акцент.

Можете да използвате бронзант с два тона по-тъмен от цвета на кожата ви и хайлайтер с два тона по-светъл от естествения ви тен. Най-добре е да използвате четка за грим при нанасянето, за да не оставите неравномерни ивици и за да слеете добре продуктите.

2. Фокусът трябва да бъде върху очите

Има едно нещо, което определено заобичахме от последните тенденции за грим от модния подиум – акцентът върху очите и само балсам за устните. Когато използвате ярко и наситено червило, това отнема фокуса от съблазнителния поглед и може да направи лицето ви да изглежда по-кръгло и овално.

Наблегнете основно на очната линия, миглите и сенките за очи – по този начин останалата част от лицето изглежда по-тънка и фина.

3. По-плътни вежди

Колкото и странно да ви звучи, плътните и дебели вежди създават оптическа илюзия за по-слаби и изразителни черти на лицето. Рамката на погледа помага останалите части да не изглеждат толкова изпъкнали. По-високите и силно изразени вежди балансират по-кръглото лице и оптически го издължават.

Коментирай