Здраве и красота

3 натурални грижи за кожа без целулит

За стегната и красива кожа

29.04.2015г. / 10 35ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Целулитът е един от най-неприятните и упорити кожни дефекти, пред който е изправена почти всяка дама. Масажите, спортът, храненето, козметиката са само част от грижите, които трябва да полагаме, за да се отървем от портокаловата кожа.

Споделяме три натурални рецепти, които да правите през ден, в продължение на поне две седмици. Те ще помогнат за регулирането на целулита, но също така ще стегнат и кожата ви.

Скраб с кафе и кокосово масло

Кафето е една от най-често използваните съставки за третиране на целулит. То не само премахва мъртвите кожни клетки, но има стягащи и тонизиращи кожата свойства, спомага за подобряване метаболизма на мазнините. Запишете си необходимите съставки:

  • ¼ чаша смляно кафе или утайка от кафе
  • 3 супени лъжици кристална захар
  • 2-3 супени лъжици кокосово масло

Всички съставки се смесват добре. Пилингът се нанася с леки масажни движения върху влажна кожа. След това покрийте кожата с прозрачно домакинско фолио и оставете съставките да действат в рамките на половин час. Накрая изплакнете с вода и нанесете овлажняващ лосион.

Грижа с водорасли

Съставки:

  • 3 супени лъжици водорасли на прах
  • 1/4 чаша морска сол
  • 1/4 чаша зехтин
  • 5-6 капки етерично масло по ваш избор

Всички съставки се смесват добре. Пилингът се нанася с леки масажни движения върху кожата и след това се оставя да действа няколко минути. След като изплакнете кожата с вода, нанесете овлажняващ крем.

Свързани статии

Пилинг с кафе и зехтин/етерично масло

Едни от най-добрите етерични масла за намаляване на целулита са масло от грейпфрут, портокал и мандарина. Комбинирайте няколко капки масло по ваш избор с утайка от кафе или прясно смляно. Добавете толкова масло, колкото да се получи гъста паста.

Нанесете пилинга върху кожата и масажирайте няколко секунди. След това покрийте кожата с прозрачно домакинско фолио и оставете съставките да действат 30 минути.

Коментирай