Здраве и красота

Натурални средства за премахване на кожни фиброми

Пробвайте с гел от алое

08.05.2015г. / 14 39ч.
Михаела Лазарова
Снимка: thinkstock

Снимка: thinkstock

Меките кожни фиброми са неракови израстъци, които могат да се появят на различни части по тялото, като клепачите, шията, свивките при бедрата, под гърдите и други.

Причините за тяхната поява обикновено е механичното триене на бельо, дрехи, бижута. От друга страна кожните образования се срещат при хора, страдащи от наднормено тегло, диабет, при бременни и хора с хормонални нарушения и други.

Обикновено кожните фиброми се премахват чрез лазер, но има някои естествени лекове, които при продължително нанасяне също могат да дадат положителен ефект. Вижте кои са и как да ги прилагате.

Сок от лук

Нарежете една две глави лук, сложете ги в буркан и добавете към тях малко количество сол. Оставете ги да престоят за една нощ и на другия ден с помощта на тензух или марля извлечете сока от сместа. Вечер мажете засегнатите места със сока, а на сутринта изплакнете с вода. Правете тази грижа поне 1 седмица.

Сок от ананас

Пресният ананас също е добро средство за премахване на меките кожни фиброми. Всеки ден в продължение на поне 10 дни нанасяйте сок от ананас върху фиброма. Ако имате възможност правете този трик 3-4 пъти дневно.

Чесън

Чесънът е известен с това, че действа като естествен антибиотик. Той помага за премахването на брадавици, но също така може да има и благоприятен ефект при кожни фиброми. Вземете 1-2 скилидки чесън и ги стрийте. Получената паста поставете върху засегнатите места, покрийте с марля и лепенка. Оставете да действа няколко часа и след това изплакнете с вода.

Свързани статии

Гел от алое вера

Алое вера също има редица ползи за здравето и красотата на кожата. Купете си 100% гел от растението и всеки ден по няколко пъти нанасяйте от него с леки масажни движение върху фибромите.

Джинджифил

Джинджифилът е друга естествена грижа, която може да подобри състоянието на кожата ви. Купете си корен от билката. Отрежете малко парче и премахнете кората. Нарежете го на филийки и с тях натъркайте леко фиброма, без да изплаквате. Правете тази грижа поне 2 седмици.

Снимка: youtube.com

Коментирай
8 rate up comment 1 rate down comment
Sis ( преди 8 години )
Пълни глупости са това! Не се лъжете. Никога гореизброените няма да премахнат тези образувания.
отговор Сигнализирай за неуместен коментар
Свободно време