Здраве и красота

Как да направим кола маската по-безболезнена?

Лесни трикове, които улесняват процедурата

13.05.2015г. / 08 02ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

В най-пиковия сезон за разкрасяване и изпробване на нови процедури идва времето да преговорим и някои от старите трикове, без които не можем.

Тъй като високите температури ни приканват да показваме малко повече от себе си, държим да изглеждаме перфектно във всеки един тоалет, независимо дали той е къси панталонки, изрязан топ или феерична рокля.

След всички почиствания на лицето, пилинг, маникюр и педикюр, идва времето за най-болезнената част – епилацията.

Много добре знаем, че бръсненето е само кратко решение, а другите процедури са твърде скъпи, прибягваме до добрата стара кола маска.

Тя ни дава мека и нежна кожа за дълго време, но изисква своята жертва – болката. Представяме ви лесните трикове, с които да направите процедурата една идея по-безболезнена.

Свързани статии

1. Без кафе

Стимулиращите напитки с кофеин увеличават чувствителността – добро решение ще е в деня, в който сте решили да правите кола маска, да пропуснете кафето. Вместо това, можете да се наградите след процедурата, защото определено го заслужавате.

2. „Накиснете“

Добра превантивна мярка е преди да отидете до козметичката, да омекотите кожата си, като „накиснете“ кожата в топла вода за известно време. Вземете си горещ душ, като препоръчително е да се задържите в банята между десет и двадесет минути. По този начин косъмчетата ще излизат значително по-лесно и безболезнено.

3. Болкоуспокоително

Значително по-приятна ще бъде кола маската, ако преди това сте се застраховали и сте пили едно хапче аспирин, да кажем. Желателно е да го консумирате между 45 и 50 минути преди да отидете до козметичния салон, за да има максимален ефект.

4. Изчислете

На последно място, но и едно от най-важните неща е да изчислите добре времето и периода, в който се подлагате на кола маска. Имайте предвид, че непосредствено преди да ви дойде цикълът, цялото ви тяло е много по-чувствително и е възможно процедурата да бъде още по-неприятна от обикновено. Съобразете това и с дължината на косъмчетата и си направете добре сметката с времето.

Коментирай