Здраве и красота

Ябълков оцет в помощ на красотата

Ползите за кожата и други проблеми

21.05.2015г. / 07 58ч.
Криси Табачка
Снимка: Thinkstock

Снимка: Thinkstock

Ябълковият оцет е незаменим, когато става въпрос за различни ястия и салати.

Приятният му вкус придава истинска свежест на всяко едно хранене, а хранителните качества подпомагат метаболизма и смилането на храната.

Освен това, оказва се, че е добре да извадим бутилката ябълков оцет и да се замислим за ползите му в посока нашата красота.

Всички сме чували успешното третиране на акне, но има още доста позитивни влияния, които можем да използваме.

Представяме ви защо точно ябълковият оцет е най-добрият приятел на красотата.

Свързани статии

1. Тонер

Тъй като ябълковият оцет има антибактериално действие, той се превръща в добър тонер за лице, който е винаги под ръка. Единственото, което трябва да направите, е да смесите дестилирана вода с малко количество от естествения продукт.

2. Пърхот

Ако имате упорит пърхот, с който не можете да се справите, ябълковият оцет е вашето решение. Неговата естествена киселинност прочиства причините за появата на проблема с косата и обещава дълготраен ефект на действие. Можете да опитате в домашни условия като смесите ябълков оцет с вода в бутилка със спрей. Впръсквайте сместа равномерно и изплакнете.

3. Подсилване на цвета

Искате ли да подсилите по-светлите акценти във вашата прическа? Опитайте следния трик – изплакнете с ябълков оцет косата и после с вода. След това изложете косата на слънце и ще забележите как отделни кичури равномерно променят цвета си.

4. При изгаряне

Ако сте прекалили със слънчевите бани и сега сте по-скоро червени, отколкото с приятен шоколадов загар, ще намерите успокоение на кожата в ябълковия оцет. Това може и да е последното нещо, за което ще се сетите, но тук имат голямо значение антибактериалните му свойства. Раздразнението и болките ще намалеят, а самата кожа ще се възстанови по-бързо.

5. Отслабване

Ако сте се изморили от многобройните методи и продукти за отслабване, можете да изпробвате ябълков оцет. Той е напълно естествен и помага за намаляването на мазнините, вместо за „складирането“ им в тялото. Всеки ден изпивайте по една чаена лъжичка, смесена с топла вода, преди закуска.

Коментирай
Здраве и красота