Здраве и красота

Черни точки? Вън!

Как да се сбогуваме с несъвършенствата

01.06.2015г. / 13 35ч.
Криси Табачка
Снимка: Istockphoto

Снимка: Istockphoto

Черни точки. Този кошмар, при споменаването на който жените могат да изпаднат в истерия.

Само мисълта за начина, по който изглежда кожата с черни точки ни кара непрестанно да търсим нови, по-ефективни и дълготрайни начини да се справим с проблема.

Истината е, че красивата кожа понякога изисква просто една идея по-съобразена козметична рутина и внимание.

Селектирайте внимателно храната си през деня, наблягайте повече на плодове, зеленчуци и витамини, и ще видите мигновено промяната.

Освен това, за да се справите с черните точки, има и няколко козметични трика, които да ви помогнат.

Споделяме ги с вас.

Свързани статии

1. Избягвайте да използвате кремообразна и мазна козметика. Това може да увеличи шансовете ви за получаване на черни точки. Вместо тях, гледайте да наблягате повече на продукти, създадени на водна основа.

2. Възползвайте се от нежен почистващ препарат за предразположена към акне кожа. Не използвайте сапун, тъй като той може да запуши порите в кожата. Също така може да предизвика негативни реакции от страна на кожните клетки и видими последици.

3. Ексфолирането е важна стъпка за премахване на мъртвите клетки на кожата. Това помага да се отървете от натрупаните замърсявания във вътрешността на порите, които ги карат да се запушват.

4. Ако имате мазна кожа, опитайте да използвате маска с глина за намаляване на омазняването. Вземете си продукт, който има и съдържание на мента – тя ще успокои чувствителните зони на лицето.

5. Направете си разтвор от лимонов сок, бадемово масло и глицерин. Нанесете сместа върху лицето с нежни масажни движения. Това не само ще помогне в борбата с черните точки, но и дълготрайно ще ви отърве от петна по кожата.

6. Хидратирането на лицето с влажна топла кърпа всяка вечер ще ви помогне. Поставяйте всяка вечер преди заспиване за период от 15 минути – това ще ви помогне по-лесно да почистите мъртвата кожа, замърсяванията и другите частици, които запушват вашите пори. След употреба поставете кърпата в гореща вряща вода, за да убиете микробите и бактериите.

7. Затоплете малко количество мед и нанесете върху засегнатата област. Измийте след 10 минути. Естественият продукт действа като нежен пилинг и почиства черните точки.

Коментирай